THE OIL CLEANING METHOD

Aflivning af en oliemyte  – vi introducerer: The Oil-Cleaning-Method

Der er rigtig mange, der af en eller anden grund er gået hen og er blevet olie-forskrækkede når det kommer til plejeprodukter til ansigtet. Olieforbi kan man måske kalde det. Det er en forbi vi hermed gerne vil gøre op med.

Det lyder måske lidt mærkeligt at rense sit ansigt med olie – især hvis man har fedtet hud, men i modsætning til hvad rigtig mange går og tror er der faktisk ikke olien der er synderen, når huden fedter til og bumserne vælter frem. Som regel er det snarere en kombination af snavs, hormoner og bakterier, der er fanget under huden.

Når huden fedter til udskiller den serum, som  faktisk er godt for din hud, idet den beskytter mod udefrakommende ting og sager. Fjerne du hudens naturlige olie – fx. når du renser dit ansigt, vil kroppen kompensere med at producere ny – og mere olie. Eller hvis din hud har tørre områder, er det fordi alt olien er væk og kroppen ikke kompenserer af sig selv.

Et af de mest grundlæggende principper i kemi er, at ”lige opløser lige”. Med andre ord: olie opløser olie og den bedste måde at opløse en olie er ved hjælp af stoffer med samme kemiske sammensætning, dvs. ande olier. Ved at bruge de rigtige olier kan du faktisk rense dine porer for snavs og bakterier blidt og effektivt, samtidig med at du erstatter den beskidte olie fra dit ansigt med gode og plejende olier fra naturlige planteekstrakter mm. Dette går i skønhedsbrancen under navnet The Oil-Cleaning-Method (OCM).

Gør du det ordenligt og konsekvent, kan  OCM afhjælpe huden med alt fra fedtet hud og tør hud, til hudorme, bumser og mild acne, mens din hud ser sund og afbalanceret ud.

Lyder det for godt til at være sandt? Det troede vi også lidt da vi hørte om det første gang. Men kemi-en giver mening og vi er gået i gang med at teste det. Læs med på beautyjunkie.dk i nær fremtid, hvor vi skriver mere om hvordan man gør og vores egne erfaringer med det OCM J

So far håber vi, at vi med dette indlæg har gjort op med myten om at undgå olie i renseprodukter. ”Oliefri” er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel, og har oftets blot noget at gøre med, at produktet dermed bliver nemmere at vaske af med vand.

XO
Cecilie & Birgitte/ Beautyjunkie.dk

Photobucket

Photobucket

Dette indlæg blev udgivet i BeautyJunkie, GUEST BLOGGERS. Bogmærk permalinket.

4 svar til THE OIL CLEANING METHOD

  1. Pingback: Vi gæsteblogger på Jo’s Make-up Blog | BEAUTY JUNKIE

  2. Ja det lyder jo forjættende! Jeg brugte på et tidspunkt en oliebaseret serum fra suki, og den gjorde desværre kun ondt værre… Men jeg vil da se frem til at høre jeres dom…

    Kh Maria

    • Jo's skriver:

      Jeg har selv haft olieforbi i ansigtet, men må indrømme jeg har fuldstændig skiftet mening efter jeg er begyndt at teste nogle olieprodukter som er helt fantastiske. Mere om det i et indlæg på et andet tidspunkt : ) Kh Jo

  3. Det vil jeg glæde mig til 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.