MAKEUP ARTIST – SARA ROSTRUP

Photobucket

Sara er en af Danmarks bedste makeup artister, skønhedsredaktør på magasinet Eurowoman, super dygtig blogger hos Looklab og intet mindre end en af dommerne til Danish Beauty Award 2012

Jeg har arbejdet som skønhedsredaktør på Eurowoman siden 2009, hvor jeg udover de mange skønhedssider også laver makeup til diverse forsider og modeserier.

Jeg startet som freelance makeup artist i 2002 og flyttede til New York i 2008 hvor jeg var så über heldig at blive taget ind som assistent for makeup guru Gucci Westman. Jeg rejste rundt sammen med hende til LA og London, og lavede New York Fashion Week og andre jobs for magasiner som Vogue, Hapers Bazaar etc.

Fra april 2008 har jeg også arbejdet med min blog You Blush, ved siden af det hele for, at give folk et indblik i min hverdag, give små makeuptip videre og vise trends og tendenser…

Jeg blev makeup artist lidt ved et tilfælde. Jeg havde altid drømt om at blive tøjdesigner og var lige færdig med en 2 års uddannelse ved Københavns mode- og designskole. Ved vores afgangsshow var jeg meget interesseret i makeuppen til modellerne og snakket en hel del med makeup artisterne der var hyret ind fra Bliss. (det eksitere ikke længere) De arbejdede med makeup fra Nars og jeg blev helt forelsket i The Multiple Copocabana highlighter. Jeg blev tippet om at tilbyde mig at være assistent for nogen i 3 måneder, så jeg lige kunne komme ind i arbejdet og se om det var noget for mig. Jeg havde ingen planer efter min uddannelse, så jeg ringet lidt rundt og fik lov til at være med makeup artist Sidsel Marie Bøg. Sidsel arbejdede dengang også tæt med Nicci Welsh, som havde en håndskade på det tidspunkt og havde brug for ekstra meget hjælp. Hun tog mig straks under sine vinger og gav mig masser af selvtillid. Pludselig var 3 måneder blevet til 1 år….. og bolden blev bare ved med at rulle.

Photobucket

Sara’s 3 bedste makeup tips:

1. Drop mineralpudder og gå over til flydende foundation. Jeg har aldrig været en pudderpige og syntes tit at mineralpudder ser meget tørt ud på huden. Jeg elsker når huden ser sund og levende ud, og at man ikke dækker huden for meget. Jeg ville ønske jeg kunne demonstrere på alle pudderglade piger, hvor langt man kommer med lidt concealer og bare en lille smule foundation.

2. Lad være med at overplukke dine bryn! Få dem plukket hos en professionel og vedligehold formen. Tit kan man komme til at plukke for meget, i sær i starten af brynet inden ved næsen. Her bør man slet ikke plukke nogle hår, da det er nemt at man ender op med en krog agtig form.

3. Invester i gode makeup pensler. Du har dem hele livet hvis du investerer i nogle af ordentlig kvalitet. Spender 1.000 kr. på en god vinklet pensel du kan bruge til bryn og eyeliner, to gode øjenskygge pensler (en stor og en lille) og en til blush. Vask dem med parfumefri håndsæbe eller shampoo 1 gang om ugen så du slipper for bakterier.

DOG skal man ikke glemme fingrene, som er udmærkede til at lægge makeup med. Glem alle ”regler” og ting du har hørt (bortset fra dette selvfølgelig ; ) og leg med makeuppen. Brug gerne din læbestift som øjenskygge eller øjenskygge som blush. Der findes ingen grænser…

Sara’s 3 yndlingsprodukter:

1. Aquarelle fra Make Up For Ever

Flydende eyeliner der skal lægges på med pensel. Jeg bruger den nærmest hver gang jeg arbejder. Genial og helt uundværlig.. Jeg var næsten ved at græde en gang en ekspedient i New York fortalte mig at hun troede måske den var udgået… Heldigvis var den ikke det. Fås i Sephora/Illum fra 9.maj, juhuu!

2. Gloss Creme Brilliance, Violet fra MAC

Dette er et af Mac’s Pro produkter som jeg hellere ikke kan undvære i mit makeup kit. Jeg bruger den som et ”yum” produkt, til sidst når jeg har lagt makeuppen færdig. På kindben, i øjenkrog, på læber, på øjenlåg. Alle steder hvor makeuppen skal sexet lidt op. Helt fantastisk shine!

3. Illusion D’Ombre fra Chanel.

Denne øjenskygge bruger jeg mest privat, men også når jeg lægger makeup. Jeg ELSKER creme øjenskygger, faktisk alt med cremekonsistens, og aldrig før har det været så nemt at lægge øjenskygge. Du lægger denne øjenskygge faktisk bedst med pegefingeren og med et snuptag har du smokey eyes. Farverne er super brugbare og klædelige for alle. Holdbarheden er også imponerende til trods for at det faktisk er en creme skygge.

Dette indlæg blev udgivet i BEAUTY TIPS. Bogmærk permalinket.

Et svar til MAKEUP ARTIST – SARA ROSTRUP

  1. Pingback: Looklab.dk - YouBlush » What to wear?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.