GET YOUR BASE COLORS RIGHT

Photobucket

Som makeup artist arbejder jeg altid ud fra en base palette. Jeg har flere forskellige base paletter, men den jeg arbejder mest med i øjeblikket er min base palette fra MAC. Har også et utal af paletter i alskens farver, men bruger dem faktisk ikke så ofte…synes tit det med farver på skygger er lidt sæson bestemt og med base paletten er jeg sikker på jeg altid kan lave en smuk naturlig makeup på alle jeg har i stolen. Med den kan jeg lave øjenskygge, liner, bryn og highlights til dag-, aften-, brude- og avantgarde makeupper….den kan bruges til alle slags makeupper.

Jeg foreslår 4-5 farver som udgangspunkt i en base palette, der er godt nok 15 farver i min, men dette er slet ikke nødvendigt til hjemmebrug.

LYS/ELFENBENSFARVET til som den grundlæggende farve…den må gerne matche din hudtone eller være en enkelt tone lysere. Den bruges på hele øjenlåget inden andre nuancer kommes på. Jeg har dog både en mat, samt en let perlemor alt efter hvad jeg laver. Feks holder jeg altid igen med perlemor hvis der er mange linjer ved øjnene, da dette kan virke fremhævende.

GRÅ/ i en mellemtone og helst mat (hvis den også skal bruges til bryn) – musegrå – Den grå nuance er god som liner, alm øjenskygge eller til at blande i andre øjenskygger for at ophæve evt meget varme nuancer. Det kan feks være til at blande en bryn farve, hvor jeg ofte blander grå og brun for at opnår det helt rette farve til brynene. Min erfaring er at bryn ofte er mere grå/kolde i nuancen og derfor blander jeg brun og grå sammen.

BRUN/ i en mellemtone og helst mat (hvis den også skal bruges til bryn), gerne lidt varm i tonen…den kan nemlig altid blandes op med den grå for at gøre farven koldere.

SORT/ fordi den er flot som liner, skygge og til mørke bryn.

Grå, brun og sort, kan alle bruges til øjenskygge, bryn og liner, men også alle slags former for øjenskygger, så som smokey eyes. Og et rigtig godt fif er at faktisk alle øjenskygger kan bruges med en pensel med vand til også at lave en våd liner. Jeg råder dog til at kun at gøre det yderst i siden af skyggen.

Vælg evt skygger af god kvalitet og højt indhold af farvepigmenter…Dem har du rigtig længe. Så kan man evt. supplere med sæsonen farver i en budget udgave.

Hvis du ikke er vant til at bruge så meget makeup, så er base paletten et rigtig godt udgangspunkt, så kan man altid senere hen supplere med flere forskellige farver.

Dette indlæg blev udgivet i EXTRA, MAC, PRODUCTS/MAKEUP. Bogmærk permalinket.

4 svar til GET YOUR BASE COLORS RIGHT

 1. Bente skriver:

  Hej Jo
  God artikel. Vil du ikke skrive hvad farverne du bruger, hedder.

 2. Jo's skriver:

  Det kan du tro : )

  Den lyse matte skygge fra MAC hedder “Blanc Type”, den med let perlemor hedder “Shroom”, den grå “Print” har en snert af perlemor, men er min favorit grå og kan sagtens bruges til bryn.
  Og den brune hedder “Brun”, men “Espresso” og er lidt lysere brun, hvis man hellere vil have det.
  Og den sorte “Carbon”, hvis den ikke skal bruges til brynene, men kun liner og skygge, foreslår jeg “Black Tied” som er med perlemor og flot som liner og skygge.

  Kh Jo

 3. Lise skriver:

  Hej Jo,
  Har lige et spørgsmål.
  Når du skriver at du blander farverne, gør du så det på huden, inden du lægger makeuppen eller hvordan?

  Tak for en skøn blog 🙂

  • Jo's skriver:

   Tusind tak Lise : )

   Jeg blander altid på håndryggen, dupper egentlig også bare generalt penslen, så den ikke drysser med overskydende skygge.

   Kh Jo

 4. Maria+Silje skriver:

  Virkelig inspirenrende blog du har dig!
  jeg har aldrig tænkt over at det er godt ha sig en basis palette (: jeg har 2 basis farver:
  ‘brun’ fra mac til brynene
  og ‘ brulé’ fra mac til øjnene. plus at jeg stort set altid bruger ‘purple haze’ også fra mac til øjnene.

  jeg vil helt klart se efter mere basis skygger næste gang jeg kommer forbi mac (:

 5. Christina skriver:

  Jeg leder selv efter en god base og jeg har ikke noget fra MAC ( stor fejl) To fluer med et smæk 😀

  se min blog så du sød! <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.