MASTER OF MAQUILLAGE – MAKEUP ARTIST KEVIN AUCOIN

Da jeg for 13 år siden gik ombord for alvor i makeuppen havde jeg to store forbilleder, makeup artisterne Bobby Brown og Kevin Aucoin…hver deres måde at forskønne og forandre ansigter var lige i min ånd og de har begge været og er stadig store inspirationskilder, selv så mange år efter. Og i mit makeup artist hjerte er jeg helt sikkert også mere til at forskønne end til en makeup “statement”, som oftes ses mere i modebranchen.

Kevin Aucoin lavede sit første VOGUE shoot i starten af firserne og var en af favoritterne blandt store stjerner, som Janet Jackson, Cher, Tina Turner, Gwyneth Paltrow, Nicole Kidman og mange mange flere.

I 2001 et halvt år før hans død lancerede han også sit eget makeup brand “Kevin Aucoin”, som jeg desværre endnu ikke har haft fornøjelsen af at prøve.

Han nåede at udgive 3 makeup bøger som alle blev bestsellers og er for nogen (og mig) nærmest makeup bibler. “THE ART OF MAKEUP”, “MAKING FACES” og “FACE FORWARD”. Har du en makeup artist i maven eller kæmpe kærlighed til makeup og IKKE allerede er den glade ejer af disse meget inspirerende bøger, så fås de billigt på amazon.com.

Kan du genkende nogle af modellerne og hvem de er blevet makeuppet til at ligne?

Dette indlæg blev udgivet i EXTRA, Makeup Artist - Kevin Aucoin. Bogmærk permalinket.

4 svar til MASTER OF MAQUILLAGE – MAKEUP ARTIST KEVIN AUCOIN

 1. Ida skriver:

  Kevyn Aucoin er grunden til, jeg blev makeup artist! Jeg fik bogen “Making Faces” som 14-15 årig, efter jeg så hans fuldstændigt overvældende håndværk i en episode af “The Oprah Show” – bagefter var jeg fuldstændig forgabt!
  Det første look jeg genskabte fra “Making Faces” var “Classical” (side 66+67) og jeg husker, at sidde foran et lille kombi-spejl med min mors Elizabeth Arden palette og Oriflame læbestift og pensler. Siden da, er der løbet meget vand under broen og mange mange makeup’er er blevet til, men jeg vil altid sætte kæmpe pris på Kevyn Aucoin og hans vilje til at dele skønhed med verden. Han troede på, at alle mennesker var smukke og at al skønhed skulle fremhæves.
  Tak til dig Johanne, for at bringe et lille “in memoriam” om ham – har netop fundet mine bøger frem og vil bruge lidt af formiddagen på at kigge i dem endnu en gang.

  • Jo's skriver:

   Skønt at høre jeg ikke er den eneste Kevin A fan : ) Havde helt glemt Oriflame…det bringer sgu minder frem : )) Gud ved hvad der er blevet af det makeup brand?! Kh Jo

 2. Lise skriver:

  Elsker også Kevyn Aucoin og har to af hans bøger. De er inspirerende og interessante at kigge i. Den måde han kan forandre og fremhæve menneskers ansigter er fantastisk 🙂

  • Jo's skriver:

   Det er netop også det der har fanget mig fra start, nemlig hans evne til at forandre og fremhæve : ) Kh Jo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.