HOW TO KEEP YOUR HAIR LOOKING GREAT

Jeg elsker at arbejde med hår og bliver ofte spurgt hvordan man skal pleje sit hår bedst. Vi drømmer jo alle sammen om lækkert hår… men hvad skal der egentlig til for at hjælpe dit hår godt på vej?

Her får du mine bud på hvordan du får det bedste ud af dit hår:

a. Hvis du virkelig ønsker at passe på dit hår, så start med at droppe farve, blegning og permanent.

b. Selvom starten er svær, så prøv kun at vaske dit hår 1 eller 2 gange om ugen. Brug tørshampoo som alternativ… det virker fortræffeligt og giver et skud mere fylde i hovedbunden.  (1.) Matas tørshampoo til 59,95 kr er en af mine favoritter til formålet.

c. Har du mulighed for at lave en fletning eller en knold når du skal sove, er det absolut værd at tage med.

d. Skyl dit efter med koldt vand når du er færdig med at vaske det. Det lukker skællagene igen efter hårvasken.

e. Hver skånsom når du reder dit hår. Jeg anbefaler min (2) favoritbørste med svinehår fra ghd til ca 200 kr. Også god til føn og gør håret naturlig blankt.

f. For at gøre det lettere at rede dit hår ud er det godt at hjælpe det på vej, så børstningen ikke slider for meget (se evt. punkt e). Mit ynglings produkt igennem 12 år (no kidding!) Biosilk, som er en silke der plejer håret… gør det blødt, glansfuldt og let at rede igennem. 150 ml for 195 kr HER

g. Undgå styling, som føntørring, krøllejern og glattejern osv. Og hvis du ikke kan undvære det, så husk altid at bruge en form for varmebeskyttelse til hår.

h. Får klippet spidserne når de trænger, men husk at du som regel ikke behøves at få taget mere end højst nødvendigt.

i. Brug hårkur eller leave in treatment ind imellem for at pleje og tilføre dit hår lidt extra fugt. Se min favorit lige HER.

j. Overvej hvad din shampoo skal indeholde for at vaske dit hår rent.

k. (Vitaminer.. hmmm, nu ved jeg ikke så meget om kosttilskud og ved nu heller ikke helt om jeg tror så meget på det, men min sunde fornuft siger mig at så længe man spiser varieret tror jeg man er dækket godt ind på den konto).

Dette indlæg blev udgivet i GHD, HAIR, hair products, hairgadgets, Matas. Bogmærk permalinket.

9 svar til HOW TO KEEP YOUR HAIR LOOKING GREAT

 1. Heidi skriver:

  Tak for gode tips til hår. Jeg må prøve Biosilk og børsten til min datters lange hår. Jeg har krøllet hår med striber 🙂 og vasker og føntørrer det ca hver 2. dag. Ville gerne nøjes med 1 til 2 gang om ugen, men når jeg dyrker sport – mest løb – bliver mit hår helt vådt i bunden, så syntes jeg ikke jeg kan nøjes med tørvask – eller? Mit hår klasker ikke sammen. Tak for alle de skønne råd.

  • Jo's skriver:

   Tror helt sikker det er sværer med at holde nede på hårvasken når man dyrker sport! Men måske ville jeg alligevel prøve at klemme en extra dag ind imellem hårvaskene hver anden dag… så det i stedet blev hver 3. dag. Bakterierne kommer jo ikke lige så hurtigt i hovedbunden, som de feks gør under armene eller fødderne og bakterierne er jo det der gør man lugter. Tror det er en tilvænningssag med håret og sporten. Du kunne måske føne din hovedbund med kold luft når du havde løbet og så derefter bruge tørshampoo?
   I øvrigt er Biosilk også lækkert til krøllet hår : )

   Kh Jo

  • Louise T. skriver:

   Jeg løber også 3-4 gange om ugen og vasker kun mit hår med shampoo hver 2. gang… Til gengæld “gnubber” jeg hårbunden med vand og fingerspidserne under bruseren de andre andre gange, det virker for mig 😉

 2. S skriver:

  Hej.
  Jeg ville høre, om du har nogle gode tips til, hvordan man undgår den træls “liggeplet” efter man har sovet – jeg vågner altid op med en flad og bar plet (hvor man kan se min hovedbund) om morgenen, og synes den er svær at skjule når jeg skal style mit hår om morgenen 🙁 Har du nogle tips dertil?
  – Jeg har også prøvet at sove med en knold eller lign, for at undgå pletten, men den finder som regel altid vej alligevel – måske er det bare mig, der sover mærkeligt? 🙂

 3. Jo's skriver:

  Det kunne tyde på du har en hvirvl. Og det eneste med hvirvler det er fugte godt med vand og så føntørre den væk bagefter. Jeg har selv en hvirvl i pandehåret, som jeg føner væk hver dag…den er ikke til at komme udenom! Kh Jo

 4. Heidi skriver:

  Tusind tak for svar. Det vil jeg prøve! Kh Heidi

 5. Louise T. skriver:

  Lige et tillægsspørgsmål…
  Hvorfor skal man samle håret i fletning/knold, når man skal sove?
  Jeg bruger også selv Biossilk – eller Macadamia Healing Oil Treatment (http://shop.duft-natur.dk/macadamia-natural-oil-1548/macadamia-healing-oil-treatment-30-ml-p12596) – sidstnævnte går også godt i spidserne på tørt hår 🙂
  Og ellers er jeg blevet meget begestret for Aveda produkterne – de er SUPER til mit lange røde vilde hår 😀

  • Jo's skriver:

   Det slider på håret når man ligger på det om natten, så hvis man samler det i knold eller fletning er er håret lidt mere skånet : )
   Kender slet ikke Macadamia… taaak for tippet – Kh Jo

   • Louise T. skriver:

    Tusind tak for svar 🙂 Jeg har flettet håret til natten, så får vi se, om jeg kan sove med det 😉 Ellers må vi til at sove med nathuer/kyser igen 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.