ALL ABOUT BRUSHES – GUIDE


Hvad med de der pensler??

Jeg har skrevet om det før, men det er læææænge siden…så nu får I en opdateret udgave om selv samme…

Pensler er hårdfør, for bare lige at understrege det endnu engang… Nogle af mine pensler er nogle gamle nogle efterhånden, sådan ca. 14 år gamle og det er stadig dem jeg bruger aller mest. Jeg vasker jo mine pensler dagligt af hygiejniske årsager… jeg vægter det rigtig højt og synes det er vigtigt at holde sine ting rene når man bruger det i ansigterne på andre mennesker.

1. Mine pensler derhjemme får en gang om ugen og nogle gange går der altså lidt længere… det dør man ikke af eller bliver angrebet i ansigtet af bakterie… og heldigvis er det jo så mine egen! Men er det de pensler jeg bruger professionelt, kunne jeg ikke finde på at bruge sammen brugte pensel på to eller flere mennesker.

2. Jeg vasker penslerne i sæbe og gerne det sæbe jeg har ved hånden, om det så er shampoo, håndsæbe, flydende sæbe eller opvaskemiddel, så får de en omgang og det kan de sagtens tåle… mine penslerne har aldrig taget skade!

3. Foundation, concealer og læbepensler synes jeg dog aldrig bliver ordentlig rene med vand og sæbe… synes altid at noget af den cremet konsistens sidder tilbage i børstehårene, så derfor bruger jeg altid en brush cleanser til at opløse de lidt fedtede makeup rester.

4. Du kan lægge dine pensler til tørre på et håndklæde, viskestykker eller gøre lige som jeg altid har gjort.. jeg stiller dem i et glas eller lignende til tørre.

5. Dette her er for at vise hvad jeg altid har sammen med mine pensler når jeg arbejder.. 1. et par klemmer til håret – 2. En saks til bryn, skæg, hår eller andet – 3. en picet til at plukke bryn eller sætte buketvipper fast med – 4. Vatpinde.. jeg griser! men kun lidt! – 5. engangs mascarabørster… bruger aldrig børsten på mascaraen, så bruger en ren mascarabørste til hver model – 6. Vippelim.. bruger det så tit – 7. En hårnåel, ikke en klemme.. den hjælper mig hvis vipperne skulle gabe.. så med spidsen kan jeg snige lid extra lim der hvor vippen har løsnet sig – 8. En ske… og ikke til kaffen, men til vipperne! Kan ikke lægge mascara uden at jeg har bøjet vipper med min ynglings ske.

6. Jeg har mange pensler efterhånden, men elsker at bruge forskellige pensler til forskellige makeupper.

Hvor var det bare fedt så mange af jer havde lyst til at gæsteblogge.. jeg har fundet to og takker mange gange for interessen : )

Dette indlæg blev udgivet i Brushes, cleaning brushes. Bogmærk permalinket.

16 svar til ALL ABOUT BRUSHES – GUIDE

 1. celine skriver:

  Hvordan bøjer man vipper med en ske? :))

  • Jo's skriver:

   Vil du ikke have den til gode? Jeg tror jeg filmer det en af dagene og lægger på bloggen : ) Har skrevet om det tidligere på bloggen og har faktisk gæstet med tricket for nogle uger siden i Hendes Verden. Men tro det er letter på video : )

   • Lene Haumann Jensen skriver:

    Det glæder vi os til. Jeg ville netop have spurgt til det samme 🙂

 2. Tusind tak for de mange gode tips,
  det var godt nok et rigtig godt indlæg, som man virkelig kan bruge til noget <3

  Knus Stephanie
  http://www.fashionbysterup.dk

 3. Helle skriver:

  Hej søde Jo. Tak for god guide! Det er en god reminder når nu jeg godt ved det er ved at være lidt for længe siden mine børster har fået en tur 😉 Har dog hørt noget med at børster helst skal tørre liggende, det er vist noget med limen de sidder fast med der kan blive opløst over tid eller sådan noget. Er det forkert?
  Kh Helle 🙂

  • Jo's skriver:

   Det har jeg hørt flere gange, også at hårene bliver ødelagt… men jeg har aldrig selv oplevet at nogle af mine pensler er gået gået i limen eller hårene er blevet mærkelige… heller ikke mine ældste pensler og dem har jeg vel en ca 10 -15 stykker af og de lige så gode som for 14 år siden : )

   Kh Jo

   • Jo's skriver:

    Har undersøgt penselpolitikken hos MAC, som er stor producent af makeup pensler… de anbefaler altid at ligge penslerne til tørre på siden liggende ned : )

 4. Anja Sand Bjerre skriver:

  Tak for reminderen om, at jeg skal huske at vaske mine pensler. Jeg ved godt jeg burde gøre det en gang om ugen men… ja, for at sige det lige ud, så går der tit en måned mellem jeg får dem vasket, fordi jeg simpelthen glemmer det (FY!) :/

  Har du et godt “how-to-råd” eller evt. en video omkring det at sætte kunstige øjenvipper på? 🙂

  • Jo's skriver:

   En måned det tror jeg ikke der sker noget ved og hvis du bare bruger dem på dig selv, så overlever du sikkert : ))))

   Jeg lover dig hermed en video eller billed serie i hvordan man får de sataner på ; )

 5. Metteline skriver:

  Tak for gode råd, Jo 🙂 Jeg har ret mange pensler, for jeg elsker at de hver især har deres helt egne specielle egenskaber: Blushbørster er fx ikke ens, de hver især gode til noget helt specifikt alt efter størrelse, tæthed mm og det samme gælder jo alle andre typer børster/pensler.
  Jeg vasker pensler til cremede produkter hver dag men de øvrige går der nogle uger imellem. – Og så skal det også lige ‘times’ rigtigt, for fx min elskede Kabuki-børste tager 2-3 dage om at tørre helt, fordi den er så tæt.
  Jeg er pt på udkig efter en rigtig god foundation-børste; kan du anbefale nogen, Jo? Skal det være MAC? Bobbi Brown? Chanels nye? En helt fjerde?
  Og så lige: Har du i øvrigt fundet ud af om der var sket en forbytning af min Ellis Faas-præmie?
  NB. Jeg glæder mig også til at se ‘ske til vipper-tricket’ 😀

  • Jo's skriver:

   Sådan har jeg det også med mine pensler… hver pensel til hver sit : )))

   Der er sket en forbytning og du og den anden vinder får sendt den rigtige øjenskygge, samt læbestift – De beklager rigtig meget : ))

   Kh Jo

   • Metteline skriver:

    Ih, hvor dejligt. Tak for hjælpen 🙂

    • Jo's skriver:

     fik da ikke svaret på pensel spørgsmålet… nu bruger jeg mest grabberne eller airbrush. Men har både et par stykker fra MAC og fra Nilens Jord som jeg synes er rigtig gode… Ellers tjek Sephora ud… deres udvalg ser lækkert ud : )))

 6. Jasmina skriver:

  Hehe, jeg er også nysgerrig angående skeen, så jeg glæder mig til når du laver et indlæg om det 🙂

 7. Lene Haumann Jensen skriver:

  Ups……. En skal vist i gang med rengøring af børster B)

  Tak for dejlige råd. Jeg glæder mig som flere andre til den med skeen 🙂
  Det kunne jo SKE, at være et god råd, jeg også kan bruge 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.