1 # FERIEGUIDE TIL L.A.

1-2013-03-092
Som mange af jer allerede ved, så har jeg lige været et par uger i L.A. og synes jeg ville lave en lille guide med mine egne tips til et ophold i en af mine favorit byer.

Som det første skal der bookes billetter.. jeg købte vores billetter igennem FDM Travel til en rigtig god pris og med en forholdvis god rejsetid på knap 16 timer ud og knap 15 timer hjem. Flyvetiden er lidt længere over ZÜrich, men tilgengæld er der ingen lang ventetid i på mellemlandingen. Meget praktisk i forhold til at have små børn med…. og mine vilde drenge ville nå at splitte en hel lufthavn ad.. så hellere en extra time i et fly, hvor der er lidt mere styr på dem. Husk det også kan være en spændende idé at flyve til San Fransisco på udturen og fra L.A. LAX på hjemvejen eller omvendt… Kystvejen rute 101 er så smuk.

Igennem carentals.com fik den bedste pris hos Dollar (som er et forholdsvis stort biludlejningsfirma i USA) på en mellemstor bil.. vi betalte hjemmefra over nettet og processen var ganske hurtig da vi ankom i L.A… Vi blev henvist til et stoppested lige udenfor lufthavnen i L.A… lidt efter kom Dollar’s egen shuttlebus og hentede os og derefter på under ti minutter var vi på udlejningskontoret hos dem.  Og nøj blev vi overrasket da vi skulle afhente bilen… vi fik lov til at vælge mellem 8 lækre store crossovers og suv’s… Vi røg lige på en lækker Ford Escape, som transporterede os rundt upåklageligt i 14 dageog med god stil.. det er noget at en luxus bombe, når man til hverdag køre rundt i en træt polo fra 1997.

Vi valgte at tilkøbe Nordamerika på min gps app som jeg har på min iPhone i stedet for at leje en gps til ca. $10pr. dag igennem Dollar.. Co-pilot Live. Den har vi brugt både i Spanien, Sverige og Tyskland og nu Californien. Den er uundværdlig og meget brugervenlig. Og man skal ikke være online på sin smartphone for at bruge den. Her kan du søge på nærmeste butikker, restauranter, benzinstationer og alt muligt, selv nærmeste læge. Vi brugte den også for at finde bestemte attraktioner feks Disneyland, Santa Monica Pier, samt restauranter og beauty supply butikker ikke at glemme.

Vi bookede første par overnatninger igennem Hotels.com brugte dem også til at booke overnatninger imens vi var derovre, meget hurtigt og let.. især når der er gratis wi-fi alle steder. De har en bonus ordning hvor man får 10 overnatning hvis man booker igennem dem. Ellers kan man leje private boliger på Airbnb. Det kan godt være praktisk med køkken hvor man bor, da det kan være dyrt at spise ude 3 gange om dagen.

Praktiske ting:

1. Min nyindkøbte bæltetaske fra Pieces har været et hit på hele ferie. Har ikke haft ondt i skulderen af at have taske på, da den har hængt på maven. Og praktisk i forhold til pas, boardingbilletter, penge og andet når man er rejse og har brug for at have tjek på tingene.. Hvis du over at have sådan taske med på ferie, så husk den er smartest med en bælte lukning, da den ikke lige er til at åbne op for tasketyve… beklager, men er småparanoid når det kommer til at få stjålet min taske.

2. Husk at din ynglings solcreme måske ikke fås i udlandet!! Så måske et lille arsenal med af denne med til den stærke “California Sun”. Et godt tip hvis du ikke kender solen derovre, så kan du sagtens blive solskoldet selvom det er gråvejr.

3. Forlystelser som Disneyland, Seaworld, Knots Berry Farm, Universal Studios, Legoland og andre er rigtige dyre… så hvis du kender nogle som har adresse i Californien kan de til fordel købe billetterne online til jer og husk at læse grundigt hvad de tilbyder af billetter.

4. Husk man skal betale og ansøge om visum inden du tager afsted også selvom det kun er ferie… du kan læse mere HER.

5. Man må have en kuffert med pr. mand og en max vægt på 23 kg. Vi rejste to voksne to børn med to kufferter. Og måtte så have to extra kufferter med hjem á 23 kg stk. Så meget fik vi ikke shoppet, men vi købte en god billig kuffert i Target til at fylde og tage med hjem til DK… siger ikke hvor mange sko og skønhedsprodukter den var pakket med.

6. Hvis du rejser i vinter halvåret, så husk det kan være ret køligt i skyggen og om aftenen/natten/tidlig morgen. Pak derfor lidt varmt tøj med.

7. Husk at sige til din bank du er på ferie og hav et par extra hævekort med feks, Visa, Mastercard og American Express. Det kan drille i deres automater og ellers kan man hæve i bankerne hvis man har sit pas med. Og smart tip med gps app’en den finder lynhurtigt nærmeste bank, hvis du har brug for sådan én.

Læs mere om shopping, where to eat og what to see i kommende indlæg om Californien.

Endelig skriv i kommentarfeltet hvis du har et par tips til huskelisten til rejsen til Californien.

Dette indlæg blev udgivet i Guide to L.A.. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.