5 GODE TIPS TIL AT SHOPPE FOUNDATION

482494_10152141174223988_1169940073_n

Har du mange foundation-kiks i skuffen?

Hvem kender ikke at få købt en foundation der ser fin ud i butikken, men et par dage efter får man spejlet sig på f.eks. arbejdet og opdager man at man er gullig, rødlig eller grålig!

Her er 5 gode råd til næste gang du skal shoppe foundation:

1. Find ud af hvor meget din foundation/base skal dække – Meget, medium eller let. Og husk altid “Less is more” konceptet her. Din foundation er altid smukkeste når den ser naturlig ud.

2. Skal det være BB, CC, mineral pudder, fast foundation, flydende foundation, farvet dagcreme, cremepudder eller måske en airbrush foundation.

3. Du skal se på din hudtype om den er fedtet, tør, kombineret eller normal. Vær opmærksom på hvis du har meget uren hud.. da kan det være en fordel at bruge en airbrush for det pæneste resultat.

4.  Undertone er nøgleordet til den perfekte foundation. Prøv altid din foundation på kindbenet, så du kan sammenligne kindens undertone med halsens undertone. Dette kan være svært for et måske utrænet øje… men der er hjælp at hente hos en erfaren ekspedient.

5. Sidste tjek på er om det er et perfekt match mellem din foundation og dig. Lån et spejl, stil dig i dagslys i butikken eller smut udenfor og se så herefter om din foundation ser naturlig ud i nuancen og blender rigtig ind i din egen hudtone – Er det et hit, så er det bare at shoppe, men synes du der er noget der ikke stemmer, så prøv videre.

Dette indlæg blev udgivet i BEAUTY TIPS. Bogmærk permalinket.

18 svar til 5 GODE TIPS TIL AT SHOPPE FOUNDATION

 1. Lovisen skriver:

  Synes også det er svært.. Især det med at min tørre hud tit får produkterne til at kage lidt, og det ser bare så grimt ud. Jeg synes BB creme har været løsningen for mig, og især den billige fra Garnier, som er lidt fed i det. Overvejer dog en at prøve en CC, da jeg synes jeg har tendens til noget rødme i huden. Kan du anbefale en CC til den tøre hud?

  • Jo's skriver:

   Det er også lige det jeg synes BB’s og CC’s er rigtig gode til : ) Jeg er jo vild med Origins CC… men prøv den nu først inden du køber ; )))

 2. Louise Tvebro skriver:

  Jeg synes det er svært! Selv med hjælp fra den velmenende ekspedient. Har endnu ikke fundet den perfekte foundation, der kan dække min rødmen og som holder hele dagen… Clarins nåede tæt på, men jeg rødmer stadig igennem i løbet af dagen *SUK*
  Så shopping efter foundation er lige som at shoppe efter bukser… Et m.a.r.e.r.i.d.t…

  • Jo's skriver:

   Kender i øvrigt godt det med bukserne! ; ) Udfordringen kan være at en ekspedient ofte kun arbejder for et brand og ikke kan guide dig videre, hvis du ikke kan bruge de produkter det brand tilbyder.
   Mht til rødmen kan det blive svært at dække den 100 procent medmindre du måske prøver en airbrush og holdbarheden er bedre end foundations generalt.. Der findes selvfølgelig alle mulige hudtone neutraliserene produkter som kan ophæve rødmen, men tænker du har prøvet dem?! Dog vil jeg sige at det er de færreste der har en foundation på der bare sidder som perfekt hele dagen… du skulle næsten se min lige nu… den er næsten væk efter en hel dag : (

   • Louise Tvebro skriver:

    Johanne – du skulle have set mig efter mit første forsøg med Dermalogica UltraCalming Redness Relief 😛 Den er GRØN og ret svær at fordele, men virker over de røde områder. Desværre synes jeg, at den er meget svær at bruge – og 4 ud af 10 gange bliver det noget gris 😉
    Jeg har ikke prøvet andre hudtonekorrigerende produkter – nogen gode idéer?

    • Jo's skriver:

     Udfordringen med camuflage makeup er at det ofte er rigtig vært at påføre… og for at være ærlig har det aldrig fungeret for mig… Prøv airbrush… Ellers ved jeg Clinique har lavet nogle lette hudkorrigerende baser. Ellers er MAC måske også et besøg værd?! : )

     • Julie skriver:

      Måske for sent at skrive…men MAC har sådan en gul primer, som virker fantastisk til rødmen. Og med Face&Body oven på bliver det dejligt naturligt og frisk at se på. Virker i hvert for mig og min dumme røde hud 🙂

 3. Beate skriver:

  Jeg hader at skulle på jagt efter en ny foundation, for jeg er virkelig bleg. I efteråret kunne jeg bruge min MAC i farven NC15, men den er for mørk nu. Jeg ved, at Bobbi Brown laver nogen, der er lysere, men så skal jeg kører næsten 150 km. for at få fat på sådan en. Det er utroligt, at det skal være så svært i et Skandinavisk land, hvor de fleste er ret så blege.

  • Jo's skriver:

   Sjovt du siger det, for nogle brands har ikke tilpasset deres produkter efter den hel lyse skandinaviske hud, men troede faktisk MAC lavede noget der var det lyseste af det lyseste. Jeg airbrusher for det meste og har de helt lyse nuancer og har endda mulighed for at blande en smule hvid i hvis det kniber. Vender lige tilbage hvis jeg kan finde et lyst alternativ i foundation form til dig (bare for du ikke skal køre 15okm) : )))

 4. Birgitte B skriver:

  Jeg har helt droppet foundation. Jeg har så svært ved at finde én, der er let, ikke giver for blank hud, ikke stopper alle porrerne til, ikke dækker mine fregner, passer i farven osv…. Derfor bruger jeg til festlige lejligheder VitaZing fra Origins eller Mineral pudder fra BodyShop.
  I hverdagen bruger jeg ikke noget. Ved godt det er pænere med lidt dække, men jeg synes ikke jeg har tid om morgenen… Så det bliver bare til lidt concealer under øjnene 🙂

  • Jo's skriver:

   kan sagtens forstå dig : ))) Har hørt rigtig godt om vitazing… har aldrig selv prøvet den. Men forestiller den minder om det skønneste produkt jeg har prøvet fra Clarins og som også lander på bloggen… måske det også er et produkt for dig ; ) Concealer kommer jeg i øvrigt også lang med : )

 5. Louise Eriksen skriver:

  Jeg tror aldrig jeg finder den perfekte Foundation. Mit problem er at jeg har meget stor farveforskel i ansigtet og på halsen. Ansigt lys/medium men meget rødme/rødt og halsen meget lys og med over i det gule. Har du ikke et godt råd?

  • Jo's skriver:

   Nu har jeg ikke mødt dig… Men har mødt mange udfordringer i de mange år jeg har været makeup artist og må sige Airbrushen er blevet min bedste ven. Den klare alt udfordret hud. Prøv at læs om det på beautifulmakeup.dk eller søg på youtube og se nogle videoer, netop måske i forbindelse med meget rødmen. Håber det måske kan hjælpe dig på vej : )

 6. For mig er Macs “face and body foundation” den bedste foundation jeg har prøvet til dags dato fordi, den er så let og lækker. Alt efter hvordan min hud opfører sig, bruger jeg forskellige primere indenunder med forskellige egenskaber, men for det meste bruger jeg den alene. Jeg synes, den er pæn og naturlig og så kan man bygge dens dækkeevne op, hvis man har en uheldig hud periode (læs når hormonerne raser ;-)). Jeg er selv en meget bleg type men jeg synes, at Face and body foundation i farven N1 passer godt:-)
  Jeg har også prøvet Vichys idealia, men jeg er ikke ovenud begejstret, da jeg synes den smuldrer lidt på huden, når man smører den ud. Har nogen andre haft det problem?

  • Jo's skriver:

   Face and Body er også en klassisker… er selv vild med en let base som ikke dækker alt : ))) Vi har alle forskellige hudtyper og det er meget individuelt hvad der netop passer til vores hud… det siger min erfaring med mange forskellige hudtyper. Og hvad der virker for dig, virker måske slet ikke på feks mig. Det er en jungel og at finde det rette match nogle gange : )))

 7. Lise Emilia skriver:

  Fremragende råd. Et lille ekstra tip fra min side:
  Hvis man handler sin foundation i en hudplejeklinik, eller lign. kan man absolut godt tillade sig at bede om en lille prøve af samme farve som man køber, så man kan prøve den på, evt. næste dag, og finde at den af en årsag ikke er den rette, kan man bytte den købte til en anden 🙂

  Tak for en dejlig blog!
  Jeg glæder mig til endnu mere blogging fra din side her i 2014.

  Kh Lise Emilia

 8. Jo's skriver:

  Tusinde tak Emilie… det er jeg meget glad for du skriver : )))

  Det er nemlig et rigtig godt tip og hvis man er heldig kan det også ske i Matas eller feks Magasin, hvis man spørger rigtig pænt : )))

 9. Anna skriver:

  Jeg spørger altid efter prøver på foundation. Tit spørger jeg, om jeg kan få to nuancer, for man står jo tit og er i tvivl om farven. Har aldrig fået et nej. Jo, hos Bobbi Brown. Ekspedienten ville have, at jeg bestilte tid og fik den lagt på i butikken, men det er slet ikke mig… Det har betydet for mig, at jeg ikke har prøvet Bobbi Brown. Jeg SKAL have en prøve, før jeg køber. Jeg vil teste i ro og mag derhjemme uden at blive forstyrret af salgsivrig personale med foundation så tyk som en skosål (eller endnu værre: en rigtig sød ekspedient, som jeg har lyst til at belønne for sin hjælpsomhed).
  Foundation ændrer nogle gange farve i løbet af dagen, smuldrer eller bliver meget fedtet. Og det opdages ikke altid første gang. Desuden bruger jeg tid på at sammenligne mærker – konsistenser, farver, holdbarhed, hudreaktion… jeg gider ikke fejlkøb: det har jeg simpelthen ikke råd til.
  Det er et ongoing projekt, for huden ændrer sig – fra år til år, fra årstid til årstid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.