SÅ ELSK DIG SELV KVINDE OG HUSK AT SPISE POMFRITTER TIL!

1-7E76U5XU8
Måske helt “off topic” synes du, men langt fra… for skønhed kommer i mange farver, former og personligheder… Og for mig er det ofte det indre der får det smukke frem i mennesker. Og vi kvinder er alt for hårde ved os selv og hinanden… om det er jantelov eller noget helt andet ved jeg ikke, men ved vi selv skal være med til at vende bøtten. Og diverse skønhedscremer og makeup viser jo ikke i virkeligheden hvem vi er alligevel, men vi vil gerne gemme os bag.

Og nu skal det ikke lyde som om jeg er modstander af makeup og cremer, men det er også vigtigt at vi også godt kan lide udgaven af os selv uden. Og hvis du spørger mig hvorfor jeg altid airbrusher og bruger bb’s og cc’s på mine kunder, så er det fordi at det her jeg får den mest naturlige upgradet udgave af hud, hvor man også kan tåle at se sig sel v i dagslys.

Forleden så jeg en svensk beautyblogger på Instagram vise to billeder af sig selv… den ene uden mineral pudder den anden med. Hun ville illustrere hvor flot hud man fik at mineralpudderen, men jeg synes hendes nøgne hud var meget smukkere med lidt fregner og skønhedsfejl… og her fik jeg bevist igen hvorfor jeg slet ikke er fan af mineralpudder. Det er jo ikke meningen at vi skal se retoucheret ud i virkeligheden. Keep it natural.

Jeg arbejder selv i en overfladisk branchen hvor kvindeidealet er langtfra det generelle hverdagsbilled. Pludselig skal vi ikke bare være tynde, nu skal vi også løbe marathon, dyrke adventure race og kunne tving os ud i de meste vanvittige yoga stillinger på en eller anden klippe i Sydeuropa… Hold nu kæft hvor bliver jeg træt. Hvad med at slappe af og spis pomfritter til…  Hvorfor skal vi ikke bare være lækre som vi er.. unge eller ældre og huske at fortælle hinanden at vi sgu da er gode nok, også med kurver, skæv næse og tætsiddende øjne.

Forleden så min 7 årige dreng et på program for børn og en handicappet pige der var blevet moppet ud af skolen flere gange pga sit udseende (og hun så også anderledes ud). Rent intelligensmæssigt hørte hun til i en helt normal skole, men var siden flyttet på en skole for handicappet børn, pga drillerierne. Dette var hun også ked af da hun ikke følte sig helt som de handicappede børn hun nu gik i skole med. Efter udsendelsen kom min dreng overtil mig og faldt mig grædende om halsen, for han kunne slet ikke forstå hvorfor nogen ville drille den pige, for han synes hun var pæn og sød… og han håbede på at hun skulle gå på hans skole for så ville han være hendes ven. Der blev mit mor-hjerte så varmt… for det er netop sådanne værdier jeg ønsker mine børn skal have med sig… at uanset handicap eller andet så er det indre der tæller. Mangfoldigheden er smuk og det er vigtig at huske på, ikke idealerne… pyt med dem… dem bliver vi ikke bedre mennesker af.

Skal vi ikke øve os til at blive sødere ved os selv og hinanden… pyt med fejl og mangler. Kig efter det der er inde i og døm ikke mennesker for hvordan de ser ud. Jeg elsker mangfoldigheden og at vi alle er forskellige. Jeg elsker andre for det inden i og det ydre er bare noget perifært og jeg elsker folk der ikke dømmer andre for deres udseende.

Og husk at sig til dig selv at du er god nok og lækker… og glem ikke din kollega, mor, veninde, nabo osv.

Jeg håber i øvrigt I vil kigge med på disse skønne damer som er aktuel med en ret samfundsrelevant serie om hvorfor kvinder mister værdi med alderen… og evt kigge forbi denne ret så lækre kurvet fashionista Ditte som ved et par ting eller to om de runde former.

Dette indlæg blev udgivet i BEAUTY TIPS. Bogmærk permalinket.

11 svar til SÅ ELSK DIG SELV KVINDE OG HUSK AT SPISE POMFRITTER TIL!

 1. Linda skriver:

  Hvor jeg bare elsker dig Jo. Du er så ægte og smuk, både udenpå og indeni. Du er helt unik og klart min ynglings blogger, dette indlæg er så spot on. Du har i en verden hvor man nemt bliver revet med, bevaret din integritet og har noget på hjertet, som ikke bare er overfladisk. Det er det her jeg gerne vil lære min lille datter, at tro på sig selv, elske og værdsætte den hun er. Tillykke med du har en så dejlig dreng, men i sidste ende er det fra dig han har lært det.
  Kæmpe knus fra mig 🙂

  • Jo's skriver:

   Tusinde tak kære Linda.. bliver jo helt forlegen. Vi skal også være meget bedre til ikke at give vores børn for mange negative følelser med sig fra os selv. Jeg omtaler feks aldrig mit eller andres ydre negativt foran mine børn… altså noget med “sikke mor ser tyk ud i denne kjole” eller “Se nu der en tyk mand der går der”. Tænker det er meget godt at skåne dem : )))

 2. Hyldemors Have skriver:

  Åh jo… Jo….

 3. Hyldemors Have skriver:

  Mystisk det meste af min kommentar forsvandt…. Så må jeg jo prøve igen. Har droppet makeup for en stund for at se om det kan hjælpe på min hud. Og det er en helt ny oplevelse at møde verden uden filte. En god oplevelse. Mere ærlig og ægte.
  Kram

 4. Anne skriver:

  Jeg fik tårer i øjnene af at læse det indlæg.
  Jeg kender en skøn pige på 11år som bruger mineralpudder (!) og kikker kritisk på sin hud i spejlet, og jeg tror ikke en hud er mere levende og frisk end hos et barn! Hendes er ihvertfald.
  Synes det er slemt nok at vi voksne skal være så perfekte på.alle måder, men gid da børnene kunne gå fri og få lov at være i det magiske barndomsland længst muligt!

 5. Marie skriver:

  Genialt indlæg. Kunne ikke have sagt det bedre selv 🙂

 6. Stina L. skriver:

  Åh, hvor er det bare et super godt indlæg, og hvor har du ret!

 7. elsker elsker ELSKER dette indlæg!!! For det er så ligegyldigt, at vi alle løber efter et eller andet perfektionistisk billede, vi ikke engang selv ved hvad er – for er det kurver som Beyonce eller er det Kate Moss… og hvorfor i det hele taget ligne andre end den man er? Der kan jeg faktisk godt lide Bobbi Brown’s filosofi som jeg mener jo netop går på at fremelske de smukke træk og skønne indre, vi hver især bærer. Det er nok det, vi skal fokusere mere på frem for alt det, vi ikke har.

  Og så vil jeg lige sige, at jeg synes du er NOGET så skøn, smuk og lækker! Du oser at noget spændende, noget charmerende og man har lyst til at smile til dig. Tak for det.

  Bedste hilsner
  Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.