HENDE HER VIL DU IKKE GÅ GLIP AF…

PicMonkey CollageI har mødt min blogkollega? Hvis ikke så er det på tide….

Lise Grosmann står bag BeautyBlog.dk, 4 bøger om sundhed og skønhed, er uddannet kosmetolog og som journalist beskrevet flere magasiner som Femina, ALT For Damerne, I Form og IN. Og i foråret var jeg så heldig at arbejde sammen med Lise som en del af bloggerpanelet til årets Danish Beauty Award 2014.

Hendes viden efter mange år i skønhedsbranchen er bemærkelsesværdig og er vild med Lise’s vinkel på sundhed og skønhed, som hun i øvrigt mener går hånd i hånd. Du kan fast følge hendes beauty-slaraffenland lige HER … Og hendes ord er altså lige til at spise! Og forstå…

BeautyBlog-hos-JO2

Tak fordi du inviterer mig ind i DIN skønhedsverden for at fortælle om min. Der er kun en ting, jeg er utilfreds med søde Jo, og det er, at du beder én, der har arbejdet med skønhed og sundhed i SÅ mange år om at nævne bare tre produkter til huden. Jeg kunne fylde en bog med de loveaffairs, min hud har haft…

FUGT fylder rigtig meget i min beautyforstand – jeg er en mistmoster og hooked på hyaluron, fordi det ”plumper” hudens overflade og som bonus løfter rynker lidt op af det sorte dyb. Men fugt betyder også alt for hudens velvære og modstandkraft – og selvfølgelig for synet af glat, blød hud. Her repræsenteret af Avène Eau Thermale – Ling Dual Moisture, som begge er fine for-fugtere, der sikrer, at huden er modtagelig for serum og creme. Endvidere ses Environ Focus Hydrating SerumiS Clinical Youth Complex, som med fordel kan anvendes efter for-fugtning.

Stimulering ser jeg som et vigtigt plusprodukt, hvis ens hud ikke er purung og problemfri. Missionen kan være alt fra fugt (som Environ og iS ovenfor) til at booste hudens vækstfaktorer. Og det gør islandske BioEffect som et af de meget få produkter i verden med hudidentisk vækstfaktor. Det er snak, der går rent ind hos cellerne. Men serum kan også indeholde ingredienser, der som nøgle i lås aktiverer signaler cellerne imellem og dermed baner vejen for udbedring af et givent hudproblem, som måske er opstået, fordi der har været blokering i cellekommunikationen. Codage er et helt unikt serum-koncept med syv ansigtssera og to øjensera samt de såkaldte haute couture sera, som laves individuelt til ens hudbehov (fås endnu ikke i DK).

KORRIGERING er ingredienser, der formår at gøre en forskel på hudens struktur. Især A-vitaminet er kendt som hudfornyeren par excellence. Her repræsenteret af en virkelig A-ekspert, den sydafrikanske serie Environ, som anvender et step-up system, hvor koncentrationen af A-vitamin gradvist øges (der er selvfølgelig tale om den kosmetiske version og ikke A-vitaminsyre, som er på recept). Til korrigering hører også AHA, de såkaldte frugtsyrer med mælke-og glykolsyre som de mest anvendte. Ifølge AHA-formlens opfinder, Joe Lewis, bør man anvende dem sammen for virkelig at se resultater i forhold til pigmentpletter, rynker og opstramning samt f.eks. acnear.

BARRIEREBOOST betyder lige som fugt alt. Fordi fugt og fedt – lige som i vores hud – skal følges ad. Således kittes hudcellerne sammen af nogle særlige lipider, som har stor betydning for fugtforvaringen. Desuden har huden overfladefedt fra talgkirtlerne samt fugtfaktorer (NMF). I kosmetikken anvendes ofte squalen, og så er der alle de skønne faceoils. For dem, der ikke bryder sig om olie i ansigtet har jeg valgt Biotherm Blue Therapy Serum-in-Oil, som jo også passer til tidens downsizing ved at være både serum og faceoil. Det er et rigtig skønt produkt, som jeg har slidt til sidste dråbe. I øjeblikket er min hud forelsket i Sisley Black Rose Precious Face Oil….det er min næse også, for en havenørd som mig er alene duften af roser afhængighedsskabende.

RENS er selvfølgelig et absolut must. Brug gerne olie eller renselotion til vinter og spar på skummet. Jo mere det skummer, jo mere slider det på din hud. Når vi vasker hænder for at slå bakterier ihjel, så sker det, fordi sæben ødelægger bakteriernes barriere, det gør sæbe også ved vores huds barriere. Skip rens om morgenen og mist huden med kildevand i stedet.

DON’T… Alle do’erne har jeg gennemgået, og mit don’t lyder: Lad være med at skrubbe på din hud. Heller ikke den på kroppen. De døde hudceller skal nok komme af, når du vasker og renser helt almindeligt. Prøv at se på maskerne i en hamphandske og tænk så på, at hudens hornlag er 0,1 mm!!! Og hver eneste mikromillimeter er vigtig for hele kroppen, fordi huden er en levende beskyttende og regulerende indpakning. Gå en tur, det skal nok få gang i blodcirkulationen heeelt ud i huden og samtidig være til glæde for krop og sjæl. Skal du fjerne døde hudceller, så gør det med frugtsyre-eller enzympeeling, som løsner bindinger mellem cellerne og ikke kradser. Og MÅ kroppen bare have en omgang, så brug sukker/saltscub, som opløses under bruseren.

SLOWFOOD OG SOULFOOD er mindst lige så vigtigt for din hud som for resten af dig. Spis mad, du selv laver af friske råvarer og spis mest frugt og grøntsager fra hele farvepaletten, nødder, mandler, fisk og mindst kød. Groft brød. Drop sukkerstads totalt, det laver OGSÅ ulykker i din hud. Alle undersøgelser viser, at det er den koststrategi, der er mest fornuftig.

Træk vejret. Kom ud i lyset UDEN solbriller. Sørg for tilstrækkelig søvn og for mørke, dér, hvor du sover. Vores indre døgnrytme har stor betydning for kroppens modstandskraft men også for humør og velvære i øvrigt. Holisme er ikke bare et ord, der hypes med mellemrum, det er sådan det gode liv er skruet sammen. Og skønhed stråler mest, når den kommer helt indefra.

Forresten så har jeg gæstet HER….

Dette indlæg blev udgivet i Lise Grosmann - BeautyBlog.dk. Bogmærk permalinket.

2 svar til HENDE HER VIL DU IKKE GÅ GLIP AF…

  1. Kloge, dejlige Lise. HERLIG LÆSNING.

  2. Anne skriver:

    Lise VIL jeg heller ikke gå glip af!! Hun er en helt guldgrube/guldklump med al den livsbekræftende visdom og imponerende viden!
    Mvh Anne / Anneka

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.