“DOWNSIZE” DIG SELV!

2-blog6“Downsizing” er en HOT trend lige nu også i skønhedsverdenen.. med hvad med DIG selv?? Og kan vi bruge den tendens i forhold til os selv??

Jeg har i flere måneder forsøgt at få skrevet dette indlæg og nu skulle det endelig være. Mange har nemlig spurgt  hvordan jeg har “downsize’t” mig selv fra str 42 til str 36-38… Indlægget her er til inspiration og hvordan du kan hjælpe dig selv, få mere energi og gå 4  buksestørrelser ned og det får I svaret på her..

1-MIT ARBEJDE1

I november sidste år gik mine børns far og jeg fra hinanden. Næppe min egen forestilling om hvordan jeg skulle leve lykkeligt til mine dages ende. Men her var jeg.. med bukser der var ved at revne, konstant sulten, brændt ud, træt hele vejen ind til benet og mor til to skønne drenge som i den grad havde brug for jeg to stilling til mig selv og min energi niveau.  Enhver der har været en skilsmisse igennem ved det kræver nosser og overskud, så der var kun en vej og det var frem… Og som det første var jeg nød til at kigge på mig selv inderst til yderst.

Kortene på bordet… kunne jo godt se at jeg bare havde ladet mig selv stå til og spist lidt for mange plader chokolade i min egen stille ulykkelighed hver aften igennem de sidste mange år. Men det skulle der sættes en stopper for! For helt ude på kanten er ofte der man må tage stilling til sig selv.. og det er enten direkte nedad eller også kan man forsøge at flyve.

Så jeg valgte at forsøge at flyve og movitations faktoren, som har været væsenligt for mit vægttab er stadig stærk.. Mine to drenge! Og den ettikette man sjovt nok får når man er en forældre med børn… “Er det ikke bare hårdt at være alene med to børn”! – Og til det må jeg huske mig selv på at…”Gu det så! Men ikke hårdere end det forhold jeg var i før”!

Så midt i kaos måtte jeg sande at mig og sukker aldrig får et sundt forhold… lidt ligesom cigaretter. Vil altid være ryger, men erkendelsen af min svaghed for giftpindene gør det nemmere at arbejde imod ikke af ryge. Så det samme med sukker.

Men så til sagen… sukker blev sat på standby (altid godt ikke at forbyde, så bare standby). Og i mellemtiden skulle jeg teste nogle behandlinger i forbindelse med min deltagelse i dommerpanelet til Danish Beauty Award 2014. Her mødte jeg et meget inspirerende menneske.. Merete fra MKCPH, som havde meldt sin Universial Contour Wrap behandling til årets beauty Award. Egentlig skulle det bare have været en enkelt behandling, men fandt hurtig ud af at jeg gerne ville prøve et forløb på 4 gange, da jeg kunne se en virkning efter første behandling.

Dette satte skub i hele slankeprocessen, som egentlig ikke var mit hovedformål som var mere energi og at være sundere. Behandlingen var ret speciel, men ganske behagelig. Bandagestykker lagt i varmt mineralrigt ler, som derefter rulles om hele kroppen (på nær hoved, hals, hænder og fødder). Herefter i liggende i varmetæppe.. det hele tager i alt ca 45 min. 4 dage efter for optimal effekt, bør man ikke bade (kun etagevask), selvom det virker angtsprovokerende på de fleste så føler man sig faktisk ikke beskidt. Udover nul bad, så hedder det nul sodavand, salt, kaffe, alkohol og alt muligt andet… så egentlig 4 dages detox. “Piece of cake”, når man virkelig er motiveret.

Før og efter hver behandling blev jeg målt og hver gang slap jeg over 30 cm i alt på hele kroppen. Altså uden at personligt kunne videnskabeligt dokumentere det virker, så kunne jeg i hvert fald selv se resultaterne på min krop og selv efter årelangt kamp mod håndtagene (ja dem havde jeg også da jeg vejede det samme som jeg gør nu for ti år siden).. så har de aldrig været mindre.. de er faktisk næsten væk. Måske undrer du dig over motionen i alt det her… den var der også på lavt plan. Interval løb med dårlige knæ 1 eller 2 gange om ugen, men en del undtagelser og undskyldninger for hvorfor jeg ikke havde tid! Så det var ikke der jeg prioterede

Så fra 85 kg i januar -14 til 66 kg d.d – 16 0k0ber -14. Sukker ryger stadig ned, men slet ikke hver dag mere (behøver det ikke! siger min gode mavefornemmelse). Movitationen er stadig den sammen mine drenge og mere energi. Jeg spiser mindre portioner (for less is more.. også her) og for det meste spiser jeg mig mæt i første omgang og forsøger at lytte til min krop når den fortæller mig jeg er mæt. Er jeg blevet lykkeligere at tabe næste 20 kg? Næææhhh ikke rigtig, men at passe på mig selv og min familie bidrager i den grad til den altid flygtige lykke.

Hvis du vil læse mere om Merete’s behandlinger finder du info HER og du er selvfølgelig velkommen til at spørge i kommentarfeltet…

Dette indlæg blev udgivet i BEAUTY TIPS, EXTRA, Universial Contour Wrap. Bogmærk permalinket.

24 svar til “DOWNSIZE” DIG SELV!

 1. FANTASTISK læsning. Tak fordi du deler.

 2. Birgitte B skriver:

  Et rigtig fint indlæg. Tak for det – og for gode tips 🙂 Jeg tabte selv 8 kg forrige år, ‘bare’ ved at udelade sukker, alkohol, chips, sodavand mv. i hverdagene… Det var ret vildt!

  • Jo's skriver:

   Det er jo lige netop det der er tankevækkende… Jeg tænker nemlig at der må edderhakme være røget noget ind for at jeg har kunne holde mine 85 kg ved lige… Og flot at du har tabt 8 kg! Det er jo nærmest movitation nok til at holde igen med sukker! :)))

 3. Inge H. skriver:

  Lyder spændende! Og motiverer mig rigtig meget midt i mit studie, hvor hyggemad i sengen er blevet mere et dagligt ritual end en hyggestund. Hvor meget kostede denne behandling? Altså i alt for de 4 gange? 🙂

  • Jo's skriver:

   beklager det sene svar… men Merete fra MKCPH: Prisen er vejledende, men ca 950-1050 kr for en behandling eller 4 behandlinger for 3600 kr. Jeg tænker at det ca er 1-3 mdr tøj forbrug eller måske tilsvarende slikforbrug og andet usundt : )))

 4. MetteG. skriver:

  Kære Jo – jeg har sagt det før, men vil gerne gentage at jeg synes det er super stærkt at du deler med os. Altid motiverende at læse. Du er så sej!

  • Jo's skriver:

   Tusinde tak Mette! Håber du har det godt og altid dejligt du har lyst til at læse med. KH jo

 5. helle skriver:

  skøn læsning og jeg er selv igang med at komme ned i vægt, så jeg bliver multievert når jeg læser andres historie og deres “nedtur” læs kg. hehe 🙂

  • Jo's skriver:

   Haha… meget go’ nedtur! ; ) Skønt hvis jeg kan hælde lidt på movitationen : )))

 6. Lise skriver:

  Dejlige Jo, så fint fortalt og din historie vil hjælpe mange uanset om problemet er uønskede kilo eller bare at få næsen op og se frem. Tak kære!

  • Jo's skriver:

   Tusinde tak kære Lise… det ville jo være skønt om det er sandt.. stort kram din vej : )))

 7. tina nymann skriver:

  Godt gået:-)
  Der er jo mange måder at forbedre sit velbefindende på og vægttab er jo en af dem, hvis det altså er relevant.
  Hvordan man så vælger at tabe sig er ganske individuelt og det handler om at finde den metode, som lige nøjagtigt passer til en selv.

  Tillykke med din succes og tak for du du turde dele din historie med os allesammen:-)

  • Jo's skriver:

   Tusinde tak – Du har så ret… det er individuelt ligesom med alt andet. Og movitation er også forskellig. Og glemmer egentlig også måske i indlægget at vrede er en meget stærk følelse som faktisk kan få en langt og den kan også bruges positivt : )))

 8. Kira Bjørnestad skriver:

  Syntes at du er en meget smuk kvinde! Godt kæmpet tilbage til dig selv

 9. Helle Rick skriver:

  SUPER FLOT!!!

 10. Julia Hausfrau skriver:

  Kære Jo. Super spændende læsning! Jeg syntes altså også du er lidt af en snitte på dine “upsized” billeder 🙂

  Men som en str. 42 (i nogle mærker 44!!) kan jeg sagtens relatere til at gerne ville smide nogle af de forbandede graviditetskilo der hænger ved efter to børn. Og nu skal det dælme være! Tak for motivationen 🙂

  Er forresten ked af at læse om din hårde tid med skilsmisse, det må bare være så svært. Håber du er godt ude på den anden side!

  • Jo's skriver:

   Tak kære Julia…er mere end godt ude på den anden side : )))

   Egentlig var det ikke kiloene der presserede mig, men mit fuldstændige manglende overskud til mine børn og hverdag generalt, hvilket det måske har gjort det nemmere. Dejligt om jeg kan motivere lidt : )))

 11. Anette J skriver:

  Tillykke. Og synes godt om den måde, du beskriver din oplevelse på.

 12. Michelle K skriver:

  Stærkt gået Johanne 🙂
  Og rigtig modigt af dig at dele din historie.

 13. Tanya skriver:

  Meget inspirerende, og som de andre vil jeg sige: tak fordi du deler din historie! Jeg har ikke rigtig haft brug for at tabe mig, mere for en indre opstramning, for jeg oplever helt klart at sukker og sukkerlignende produkter (lette kulhydrater) paavirker mit humoer, saa jeg skaelder mere ud paa mine unger (og min mand). Og saa bliver jeg saa kedeligt selvretfaerdig af det…
  Jeg har stadig en meget soed tand, men er efter et lille aar med on and off lchf nu et sted hvor jeg bedre selv kan styre det, og det er bare saa rart.
  Alt godt til dig og dine drenge!

 14. Pingback: SMÅ TING MED STOR BETYDNING! | Jo's Makeup Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *