DET ER FANME SKÆG!

collager51

SKÆG! Altså ikke sjov “skæg”… men SKÆG! Jeg tør tale om mange ting, men lige netop denne her… er svært grænseoverskridende! Men vi må omkring det selvom det er noget vi helst ikke taler om os kvinder. Faktum er dog af nogle af af os har DET! Og hvis jeg ikke var blevet noget inden for makeuppen er jeg sikker på jeg kunne have fået et job som den skæggede dame i et cirkus! Jeg gør det værre end det er, men det følte jeg i hvert fald når jeg så mig selv i spejlet før hen!

Selvom det er et ekstremt ømtåleligt emne og absolut ikke noget der får mig til at føle mig feminin (og som jeg egentlig ikke har lyst til at dele med andre… end jer selvfølgelig… og det er lige på grænsen), så må vi lige have en snak om det dér… HÅR, SKÆG, MUSTACHE. Mange af os har det i sådan en grad at det kan ses og det er noget af det første jeg lægger mærke til når jeg taler med folk… bryn og skæg!

Som 25-årig begyndte jeg at få akne, mest på ryg og bryst (det var dengang jeg altid gik i byen med rullekravebluser om sommeren!)… det var ca. efter jeg var stoppet med p-piller pga af nogle andre bivirkninger. Langsomt fik jeg også gradvist mere og mere skæg. Kom i behandling for akne hos en hudlæge og blev heldigvis fri for det  på lidt over et halvt år (og det er jeg stadig). Dog forsvandt skægget ikke! Og jeg var længe i total fornægtelse over det indtil mine ældste dreng var stor nok til at fortælle mig jeg havde skæg! Gisp! Og total øjenåbner! Andre så det jo også!

Puha det har fyldt meget.. stort set lige så meget som min akne gjorde, den kunne jeg dog skjule lidt bedre med tøj og makeup. Og hvis du har haft akne og/eller skæg, så ved du hvor meget det er. Men det er vigtigt for mig at fortælle dig at du ikke er alene om det… og du rent faktisk godt kan gøre noget ved.

Du har helt sikkert undersøgt diverse behandlinger om permanent hårfjerning ligesom jeg, men det virker sjældent 100 procent, især ikke på de lyse hår og ikke altid uden at du også kan beskadig huden. Så er der de andre jævnlige løsninger… hårfjerning hver 2-4 uge med voks, sukker eller treading. Har prøvet det hele virker fint det hele.. på mig. Men jeg skal have det gjort regelmæssigt hver 2-3 uge ca. koster alt mellem 100 – 200 kr pr gang alt efter hvor og hvilke behandling jeg vælger. I øjeblikket går jeg hos en lokal kosmetolog og får fjernet det hele med sytråd også kaldet “treading”. Det gør  SYYYYYGT ondt, men hurtig overstået og koster kun en hund.

Melder du dig under skæg-fanen og har du “tippet” hvordan man kommer skægget til livs?

Dette indlæg blev udgivet i BEAUTY TIPS. Bogmærk permalinket.

25 svar til DET ER FANME SKÆG!

 1. Onkel Anne skriver:

  Jeg elsker din ærlighed og deler desværre skæg med dig

 2. helle skriver:

  jeg har ingen skæg nogle steder på kroppen 🙂 kun det jeg sidder på høhøh

  bumser fik jeg da jeg var ca 14 år og det var slemt .. jeg fik Bucky-stråler da jeg var ca 15 år og derefter gik de væk og jeg har ikke set dem siden så jeg har været heldig … jeg har kun haft meget få gennem tiden der kunne kikke en frem når jeg skulle ha mens …

  lige der har jeg været heldig …

  mine 3 voksne drenge har alle lidt af bumser … ham på 28 år lider ikke af det mere og fik ingen hjælp de forsvandt bare … en anden fik noget creme og de forsvandt hen af vejen og den 3 fik nogle piller der fik dem til at forsvinde og nu er de stort set væk .. så har jeg min datter der er ved at blomster håber vi finder en løsning der også …
  bumser og skæg skulle forbydes …

  • Jo's skriver:

   Det er så tarveligt! Og tænk nogen får nærmest aldrig nogle. . Jeg har i øvrigt også på fornemmelsen mine drenge også kommer til at få akne desværre. Men godt der findes midler til at afhjælpe det : )))

 3. MetteG. skriver:

  Tsk fordi du deler – du har nemlig helt ret. Det er pinligt. Mit overskæg er kommet inden for det seneste år (jeg giver skilsmissen skylden

 4. MetteG. skriver:

  Og så forsvandt det meste af beskeden?!?

  Der skulle selvfølgelig have været en 😉 . Selvfølgelig har det ingenting med det at gøre – der er bare et sammenfald i tid og så er det en ting mere jeg kan give ex’en skylden for

 5. MetteG. skriver:

  Og igen forsvandt det?
  Nå jeg afsluttede med at skrive, at jeg har brugt en hårfjerningscreme fra Bliss, der er super effektiv, hurtig og økonomisk (når man finder den til halv pris i Magasin), men lidt hård ved huden. Har du vokserfaringer i ansigtet?

  • Jo's skriver:

   Hvad er nu det for en creme? Kender kun Veet, men har aldrig brugt den i ansigtet. Jeg er blevet vokset mange gange i ansigtet… Sugaring kan også anbefales (sukker er nok mest skånsomt).. synes dog det bliver lidt dyrt når det skal gøres et par gange om måneden. Dog har jeg en dygtig og billig treading dame i Valby jeg kan anbefale : )))

 6. Anette skriver:

  Jeg er enig – “dameskæg” er ucharmerende, og jeg har lidt selv. En pincet virker for mig.

  Men jeg synes egentligt, at det pudsigt, at det er tabu. Hvem har ikke hørt og læst om “brazilian-behandling”, som jo involverer meget mere private dele af kroppen. Det er jo nærmest mindre pinligt at tale om.

  • Jo's skriver:

   Tror det er svært tabu… der var sågar en del læsere der forsvandt på FB efter jeg havde postet indlægget. Ikke noget jeg normalt kigger på, men stof til eftertanke hvis jeg skulle overveje at dele noget så privat en anden gang : ///

   I øvrigt så tror jeg det er mere ømtåleligt pga at skæg er noget man forbinder med en mand, det gør man jo ikke med hår forneden. Men der er mange kvinder der har skæg og ikke ved hvad de skal gøre ved det : )))

 7. Anette skriver:

  PS det er en flot ring, du har på ringfingeren, Johanne.

 8. Camilla skriver:

  Fedt indlæg. Kom helt til at grine, fordi jeg kan følge det pinlige, men er skrevet på en humoristisk måde. Kan anbefale Vaniqa. Er en receptpligtig creme, som får hårvæksten til at vokse MEGET langsomt. Skal smøres på to gange om dagen og er usynlig/gennemsigtig.

  • Jo's skriver:

   Spændende! Har du selv prøvet det? Har selv prøvet at blive behandlet med ikke receptpligtig creme hos kosmetolog i et helt år nærmest 2 gange om måneden, men lige meget hår var der desværre efter den laaaange behandlig! : )))

   • Camilla skriver:

    Ja, det har jeg. Fik det anbefalet af en hudlæge. Jeg har egentlig ikke så meget hår, men det er yderst effektivt. Min oplevelse er, at håret i løbet af et par uger vokser knap med halv hastighed eller måske kun 1/3 – er lidt svært lige at vurdere. Kan klart anbefales. Er dog lidt dyrt(ca.400,-), men varer meget meget længe, hvis man kun bruger den i ansigtet.

 9. Maria skriver:

  Hvor er dit ur fra? Det er så flot! 🙂

 10. Jo's skriver:

  Taaak… det er et herreur fra Daniel Wellington : )))

 11. Helle Rick skriver:

  Skønt indlæg 🙂 Jeg har dun i hele ansigtet, men på hagen desværre de her stive sorte sataner. De hives ud med pinzet, og så har jeg købt mig denne bandit der kan holde bestanden nede:
  http://www.ezzence-magazine.dk/face-tweeze-fra-garny-nirath/

  Det siges, at man har mange gener fra urmennesket jo flere dun/hår man har på kroppen.
  Jeg ynder at sige, at jeg er tættest på originalen 🙂

  • Randi skriver:

   Hahaha fantastisk! Mistænkte det som en del af pco, men jeg tror bare jeg er en af originalerne også. Herligt kommentar og skønt indlæg, det går jo ikke væk så hvorfor ikke bare være afslappet om det at bruge en pincet eller hvad det nu er? 🙂

 12. Danika Maia skriver:

  Hahaha I am cursed with very dark hair and therefore definitely a mustace (and monobrow too!) but I find that after enough years of tweezing it just doesn’t grow back as much. I should wax but I don’t have a kit at home and can’t afford to go to a spa!

  Danika Maia
  http://www.danikamaia.com

 13. Tina O skriver:

  Jeg bruger min Braun Silk Epil 7, der er et par hoveder med til den, som er mindre til brug i ansigtet. Det er super effektivt og hurtigt.. Men lige en advarsel, det gør møg hammerende ondt de første par gange.. Men jeg syntes det er den mest effektive måde, da den tager ALLE hår med, det tager kun lige 2min. og så er det helt sikkert billigere i længden end at gå på en klinik/salon hver anden uge. Jeg bliver utålmodig hvis jeg skal sidde og fiske efter hvert enkelt hår med en pincet, det tager alt for lang tid og så når du alligevel kommer ud i solskin har du ikke fået alle hår med.
  Den er iøvrigt også rigtig god til hårene mellem øjenbrynene, men pas på med at komme for tæt på det rigtige bryn, da du ikke ønsker at stå og mangle et halvt bryn 🙂

 14. A skriver:

  Kender godt til det (knap så) skægge med skæg. Har prøvet voks, men synes det er lidt hårdt ved huden. Har også prøvet sugaring og treading. Det hele virker fint, MEN MEN MEN! jeg har for et halvt år siden opdaget noget smart fjeder-agtigt noget, der virker som treading, men det gør mindre ondt, og man kan selv gøre det hjemme. Prøv at Google “hårfjerning fjeder” så kommer en side op der sælger dimsen for 29kr. Problem løst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.