TRENDEN DER BARE ER ET “NO GO” HERFRA

12179173_10153693392618988_38292793_n(foto: fra M.U.D. skolen i Los Angeles ca 15 år siden)

Jeg kan lige så godt sige det som det er … der er ingen og jeg mener INGEN makeup der slanker dit ansigt ude i det virkelige liv. Det er nemlig kun på fotos eller skærm den fidus dur. Men tilgengæld kan du hurtig slanke din pengepung for et produkt man bør overlade til en professionel.

Det handler nemlig om en tendens som er exploderet og  som jeg ALDRIG som aldrig helt forfalder til, så må det være contouring, så hvis du er ivrig fan af at lave indskygninger og highlights i ansigtet (og mener nok aller mest de mørke af dem i dette indlæg) og du er ligeglad hvad jeg har at sige om det, så læs endelig ikke videre. Men hvis du nu alligevel er nysgerrig hvad jeg som  makeup artist har at sige om den “Kim Kardashian” trend så scroll endelig længere ned.

Da jeg gik på makeup skole i Los Angeles for snart 15 år siden, lærte vi at lave en “Pack on” makeup til tv. En makeup som blev lavet lag for lag, altså skygge, derefter highlight, for til sidst at få en gang fast foundation ovenpå. Den var mest baseret på de mange asiatisk udseende nyhedsværter der skulle se mere vest europæiske ud, men også for at rette skæve næser, mindske kæbelinjen, slanke ansigtsformen osv… men til TV! Denne form for tv-makeup lever stadig videre i bedste velgående.. ikke på tv, men på en sikkert flere millioner kvinder og med Kim Kardashian West i spidsen. De sociale medier bugner at kvinder med disse TV-Pack on’s og jeg er begyndt at få pletter for øjnene. Og de ligner alle sammen hinanden! Klonet helt ud fra samme koncept.

For mig har det intet med skønhed at gøre og er bare ikke til det makeuppet/malede look. Altid “Less is more” og en mørk skygge på kinden eller langs næsen midt på åben gade, ligner mere noget der er beskidt end det ligner det det i virkeligheden er.. en indskygning for at fremhæve kindbenet eller for at slanke ansigtet. Og er vi på vej opad aldersmæssigt vil vi selvfølgelig slet ikke understrege manglende collagen og fylde i ansigtet, tværtimod.. så er det ihvertfald ikke her man skal ryger et par trin ned på alders-stigen.

Måske er idéen fin til et sort/hvid foto, hvor det skal skabe en optisk illusion, eller det trykte medie, hvor fashion er indsparket eller til en nyhedsvært, men idéen har aldrig været ment til andet end det. Altså indtil Fru West og resten af kosmetisk branchen fik en god idé til at launche endnu en beautyprodukt vi bare må eje.

Det sjove er at vi samtidig har en modstridende trend kørende “No makeup” look’et som jeg er meget mere er til og i det mindste viser kvinder ikke behøver alt den makeup. Men vi er alle sammen forskellige og heldigvis smukke også uden en omgang makeup-kage.. ihvertfald i mine øjne. Og det er vigtigt vi kigger på os selv som smukke også uden alt den makeup.

Idéen eller konceptet er jo også lidt sjovt for når vi ser contouring er det jo faktisk kun på billeder, for produkterne bliver også solgt ud fra et foto. Og denne makeup form er jo heller egentlig heller aldrig været beregnet til andet end det. Og havde vi set det i virkeligheden og midt på strøget i høj sol var der med sikkerhed kun blev solgt ganske få contouring kits i Danmark og resten af Norden.. og resten af verden (ihvertfald hvor man ikke bruger så meget makeup).

Jeg er til naturlig makeup der fremhæver det smukke og skjuler det mindre smukke. Hvor huden ses tydeligt gennem makeuppen. Og hvor dog stadig ligner os selv igennem makeup-sløret. Også for min egen skyld, så jeg også kan holde mig selv ud uden så meget som andet end en fugtgivende dagcreme.. (med SPF selvfølgelig). Så nej tak til en “Pack on” herfra.

For sjov har jeg bare googlet “contouring”.. se billederne HER – Hvad tænker du egentlig om det?

Dette indlæg blev udgivet i BEAUTY TIPS, contouring. Bogmærk permalinket.

18 svar til TRENDEN DER BARE ER ET “NO GO” HERFRA

 1. Jeg er helt enig med dig… 🙂
  – jeg har endda svært ved bare at bruge almindelig Foundation ha ha…

 2. Jannie skriver:

  Ej hvor er det dejligt at der er en der er enig med mig☺️ Ville ønske at alle der bærer makeup læste dette indlæg!! Så godt sagt! tak for det…

 3. Pingback: Hun får pletter for øjnene af det - Lise Grosmann, Beautyblog

 4. Karin VS skriver:

  Hej 🙂
  Jeg siger: sååå godt sagt! Og jeg er virkelig meget enig.
  Det giver mig rædselsminder om for ca længe siden, hvor det var vildt moderne at tegne en tyk, fed sort streg under de nederste øjenvipper – og ikke andet! Uhh gys og gru!
  Eller hvem husker ikke lavtalje-buske trenden som alle, uden hensynstagen til div deller, iklædte sig!
  Jeg er en varm fortaler for at man gør lige nøjagtig som man vil 🙂 men samtidig er jeg også en ivrig forkæmper for at man kigger en smule selvkritisk i spejlet inden man spadserer ud af døren, ikke kun for andres skyld, men mest for sin egen.
  Stil er ikke noget man kan erhverve sig ved at svinge dankortet i Matas!
  Og hvor har du ret når du siger at man ser beskidt ud i ansigtet når man kommer ud i dagslys med contouring! Jeg tror de kvinder – og mænd – der forsøger sig ud i denne disciplin, ikke lægger deres makeup ved dagslys, men foran en el.pære!
  God dag til alle 🙂
  Knus Karin

  • Jo's skriver:

   Hahaha.. den streg blev også brugt ret meget til den Pack on makeup dengang på skolen sjovt nok : ) Og ja man kan nu altså lære en del om sin egen makeup ved at lægge den i dagslys : )))

 5. Jette Berg skriver:

  Super, duper indlæg – håber der er mange der læser med :0)

  • Jo's skriver:

   Det håber jeg også.. det kunne være jeg kunne inspirerer til “less makeup” look’et : )))

 6. Louise T. skriver:

  Tak!
  Bare Tak 🙂

 7. Maria L skriver:

  Jeg kan simpelt hen ikke være mere enig! Make up har fra tidernes morgen været til for at forskønne og ikke “dække” eller skjule. I dag ligner jo alle små dukker på FB og insta-billederne – tør ikke røre ved ansigtet af frygt for at ødelægge masken.

 8. helle skriver:

  godt du har lavet et indlæg om lige den type makeup som jeg finder rædselsfuld ikke at kvinderne er rædselsfulde det er makeupen .. jeg er vild med det naturlige look med en lille farve klat 🙂

 9. Helle Rick skriver:

  Det kan siges meget kort herfra – det er NO GO!!!!
  Less is more er uden tvivl det smukkeste. Jeg er SÅ enig med dig.

 10. Marlene Høj skriver:

  Jeg har aldrig brugt og kommer helt sikkert ikke til at gøre det – Jeg har hverken tid, tålmodighed eller lyst til det. Jeg vil sikkert også ligne noget, der er løgn 😀

 11. Lise Emilia skriver:

  Fantastisk indlæg! Jeg kunne ikke være mere enig! Jeg er aldrig hoppet med på vognen og alle mine veninder spørg til det, jeg siger de skal lade være. Det er spild af penge, og unødvendigt på deres smukke ansigter. 🙂

  – Lise Emilia

 12. Anne Rechnagel skriver:

  Jeg har tænkt så tit, at det muligvis ser fint ud på billeder, men mon dog i virkeligheden?
  De fotos man ser er altid overbelyste, og så kan man jo slippe afsted med hvad som helst.

 13. vibe kjaedegaard skriver:

  oohh my gaaaarrd, så enig med dig søde Jo. Når make-up bliver forvekslet med sminke, “Ain’t no woman got time for that”

 14. Pingback: Vi skal snakke lidt om store numser… – sofiebindslev

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.