ET FORSINKET, MEN (FORHÅBENTLIG) GODT NYTÅR…

151219-juleportaet2744-shGodt Nytår kære læsere. Det blev en lang blogferie fra min side… var  igen i år  stået helt af på bloglands kæmpe store gaveræs med like, del og følg i helt stor stil. Oveni røg det adskillige opgaver ind på jobkontoen, virkelig mange julearrangementer i børnehøjde, ombygning i hjemmet og generel træthed som prægede min december måned og nogle af de ting fylder stadig her helt ind i januar. Men der er adskillige nyheder og tips jeg bestemt ikke vil brænde inde med… så dem kan I godt vente jer.

For at springe i det og være lidt mere personlige i årets første indlæg.. har jeg lyst til at starte her: Jeg læste engang i en artikel at man bliver lykkeligere af at sige fra, også selvom det er svært.. det ved jeg nu ikke altid om det er sandt, men det letter i hvert fald ind imellem at mærke efter om noget føles rigtigt eller forkert. Derfor  har jeg bl.a. sagt nej tak at være med i dette års “bloggerpanel” til Danish Beauty Award. Det er jeg på sin vis rigtig ked af, men det var sat et nyt præmis op i år for at være med som blogger, som jeg ikke personligt kan stå inde for. Men det føles godt at få sagt fra. Dog glæder jeg mig stadig til at følge med på sidelinjen med de nominerede og vinderne af årets DBA 2016.

Mine børns trivsel er det vigtigste i mit liv, men er også nået til erkendelsen for længe siden at det er en rigtig stor opgave jeg har for og at jeg ofte føler mig magtesløs. Især mine børns skoleliv fylder en meget stor del. Forventninger og presset er stort i dagens skoleliv om at passe ind i det “rigtige kasser”… det gør mine drenge ikke. Det har jeg heller aldrig selv gjort.  Det er en kamp mod et skolesystem der er indrettet efter perfekte børn og ofte meget “ikke rumlige” forældre.. det er en længere historie som jeg ikke vil kede jer mere med. Men sidste del af skoleåret 2015 var virkelig hårdt og kan mærke det har drænet mig meget og har faktisk ikke været særlig glad.

Og hvis det indvendige ikke føler med, så gør det udvendige normal vis heller ikke. Det kan jeg se i spejlet! På hud, hår og krop! Måske du husker mit store vægttab i 2014…halløj hvor det kørte på skinner, men den sidste del af 2015 er dellerne kommet langsomt snigende tilbage sammen med manglende energi. Sukkeret har overtaget igen og følelsen af stoppe et tomt hul konstant til med mad er atter på mit dagsprogram. Kan selv se på min hud at den reagere på sukkeret, men en anden ting sukkeret også gør ved mig er at forstærke mit humør og påvirker min sindstilstand negativt. Så hvis selvværds følelsen er lidt på nul, så hjælper sukkerbomben absolut intet. tværtimod den giver bare et ekstra skub nedad på humøret. Gider ikke være slave af den cirkel.  Dette er ikke og skal ikke være et nytårsforsæt, men en lovning til mig om at passe bedre på mig selv, så jeg kan passe bedre på mine drenge. Så nu er det tid til mere energi, pænere hud, mindre sukker og færre portioner.. og selvfølgelig huske mig selv på at føle mig god nok.. til mit job, at være mor, veninde og bare være mig. Så nu er det nu… ingenting kommer af sig selv og det er kun mit eget ansvar at gøre noget ved det.

Hvordan har din jul været?

Dette indlæg blev udgivet i EXTRA. Bogmærk permalinket.

24 svar til ET FORSINKET, MEN (FORHÅBENTLIG) GODT NYTÅR…

 1. Nanna C. J. skriver:

  Hold op, hvor ser du bare fantastisk og kærlig ud på det billede. Blev helt tørt, da jeg så det.

 2. Marie Rasmussen skriver:

  Tak min jul har været dejlig. Meget dejlig faktisk.
  Hele juleferien blev der ikke sagt nej tak en eneste gang. Det har kostet på vægt og hud fronten. Men nu siger jeg fra til sukker og alkohol og så skal jeg nok få balance i tingene igen ….. Men skal jeg være helt seriøs, så syntes jeg det er p…. træls at jeg ikke magter at sige ja tak med måde.
  Skønt billede af dig og dine drenge. Det får smilet frem ☺

  • Jo's skriver:

   Tusinde tak : ) Og selvfølgelig må man IKKE sige nej tak i julen… det er i hvert fald forbudt herhjemme ; ) Med måde er vist også min akilleshæl!

 3. Heidi Kjeldgaard skriver:

  Dejligt at nej ordet også findes hos dig. For selvfølgelig kommer dine lækre unger frem for alt. Jeg håber du har fået styr på skolen og det der har givet mavepine og spekulationer. Det er aldrig rart,hvis ens børn ikke trives eller har problemer.

  Håbe rdu har haft en vidunderlig med dine lækkersagligheder af drengebørn at være. Jeg glæde rig Atte rtil at læse dine skriblerier.

  Pas godt på dig selv og dine yndlignsmennesker.

  Knus Heidi

  • Jo's skriver:

   Tak kære Heidi… det varmer. Jeg arbejder i hvert fald i hærdigt på at alting skal blive bedre for de kære små : )))

 4. Mette S skriver:

  Sikke et dejligt billede ♡☆♡
  Rigtig godt nytår til dig og dine kære.

 5. Birgitte B skriver:

  Godt nytår søde Jo – og sikke gode tanker du tænker 🙂 man siger tit ‘små børn, små bekymringer – store børn, store bekymringer’. Desværre er du ikke ene om at føle frustration overfor skolen og den måde, som den er bygget op på. Selv om mine unger går på privatskole, så bliver man ikke forskånet for problemer med kasser og andre forældre.
  Kh. Birgitte

  • Jo's skriver:

   Tusinde tak søde du. Det er ret trist at der er sådan og egentlig ufatteligt at man i 2016 har sådan et skolesystem. Og forældre der i den grad kun tænker på sig selv og deres eget. I stedet for at omfavne fællesskab og mangfoldighed. Mine drenge fejler intet, men de falder stadig uden for kasserne : (

 6. Karin VS skriver:

  Hej Jo 🙂
  Har savnet dine indlæg – er glad for du er tilbage. Og TAK fordi du er så menneskelig og så nærværende.
  Knus

 7. Tanya skriver:

  Pas på dig selv, først og fremmest, så kommer kræfterne og energien til at tackle de andre ting. Hvis du sætter ind i forhold til søvn og sukker på én gang, vil du kunne mærke forskel efter få dage. Og så kan man altid lægge mere til efterhånden. Jeg har selv skullet lære at sætte tid af til mig selv (i form af hjemme-pilates), og det har hjulpet gevaldigt på humøret og energien 🙂
  Smukke drenge du har! I klæder hinanden. Alt godt i det nye år!

  • Jo's skriver:

   Den energi er så vigtig for at tingene løber rundt : ) Tusinde tak for din søde besked : )))

 8. HeLene skriver:

  Godt nyt år, Johanne. Tak for at dele de kloge tanker og for at være virkelig og ærlig i dine indlæg. Og du er modig og på ret vej når du siger nej til det du ikke har mavefornemmelse for. Hvor er dine drenge søde, og det er et fantastisk billede. Måske skulle jeg også tage til fotografen. Du kommer at være glad for de billeder i lang tid.
  Ønsker dig også held og lykke med at passe bedre på dig selv i det nye år, og glæder mig at læse med på bloggen fremover. Dejligt at du er tilbage og dejligt at du tog den tid du havde brug for, men jeg har som de andre også været inde og kikket efter dig for at læse med og det glæder jeg mig som sagt til. Det bedste 2016 ønsker jeg dig og dine kære.

  • Jo's skriver:

   Hvor bliver jeg glad og rørt over jeres søde beskeder. Tusinde tak også for din Helene : ))) De to små mennesker holder jo også gang i hjulet og er glad for at have dem foreviget. KH jo

 9. Skønne dig… Godt nytår og godt 2016 – jeg ved du får styr på det.
  Det du skriver med drengene… jeg kender det fra vores ældste, som heller ikke rigtigt har passet ind, men nu er han lige blevet 14 og er stadig den skønneste, kærligste dreng der findes, men nu har han også fået så meget “udvikling eller erfaring” at han kan passe ind, når han vælger det og være helt sig selv, når han vil (ej det er svært at forklare… ) vil egentlig bare sige, at så længe de har dig og din kærlighed og omsorg, så går det… selvom det til tider er hårdt (især i den alder dine drenge har nu).
  Kæmpe kram til dig!

  • Jo's skriver:

   Mange tak kære du… jeg er sikker på de nok skal lære at navigere i det, men de er stadig for små endnu.. og trængen til at beskytte dem er enorm. Jeg ved alting nok skal blive bedre. KH jo

 10. Helle Jakobsen skriver:

  Kære Jo
  Jeg elsker, at du deler så personlige tanker på bloggen – og at du er tilbage. Du har været savnet 😊 Cadeau til dig for at sige fra og mærke efter indeni. Det er vi nok mange der kunne lære af. Mine drenge er ikke i skole endnu, og jeg gruer helt ærligt lidt for det, suk… Håber, dine drenge kommer stærkere ud på den anden side, om ikke andet.
  Knus og godt nytår
  Helle

  • Jo's skriver:

   Tak sødeste Helle.. nogle gange må det bare ud, selv jeg godt ved det hele jeg har skrevet ikke er så beauty-agtigt. Og det er vigtig at kunne sige fra… øver mig. Håber også at kunne lære mine børn selvsamme. Stort kram til dig og dine drenge.. mon du snart er tilbage på pinden hos CC.. det håber jeg – KH jo

 11. Anne Rechnagel skriver:

  Kære Johanne.
  Hvor er det dejligt, du er tilbage. Og rigtig godt nytår!
  Det værste i verden er, hvis ens børn ikke trives. Jeg mister lysten til alt andet, når det står sådan til herhjemme (for det gør det jo i ny og næ – hos alle). At få børn gør os virkelig sårbare.
  Det er et vidunderligt billede af jer, sikke nogle dejlige drenge!

  Mange hilsner fra Anne (også drengemor, 9 og 6 år).

  • Jo's skriver:

   Tusinde tak søde du.. de betyder alt de kære børn. Mine drenge er også 6 og 9 år : )))

 12. Helle Rick skriver:

  Hvor er det dejligt du er tilbage 🙂 Hold nu op et skønt billede af jer 3. Livet er hårdt og ubarmhjertigt i perioder. Ja, det er vigtigt i perioder at stoppe op, og spørge sig selv om man er på rette vej? Det er også tilladt helt at melde sig ud af fællesskabet. Man skal have hjertet med i alle beslutninger. Med alderen bliver rigtig godt til at sige fra. Man har så også prøvet det rigtig mange gange, og det bliver meget let jo flere gange 🙂
  Der skal hele livet tages stilling til nye situationer, nye perioder i ens liv, børn, sig selv, arbejde etc. At får et liv ned i et skema der virker for alle og på bedste måde er ikke nemt. Der skal klippes en tå og hakkes en hæl, men så længe alle parter er enige om sådan er det nu, så er det til alles bedste. Alle har brug for et pusterum, og det skal der plads til. God vind i 2016. Solen begynder snart at skinne for alvor 🙂

  • Jo's skriver:

   Mange tak Helle… og hvor har du ret. Ingen har jo heller sagt det er let. Balancen er nok at kunne balancere mellem det hel : )))

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.