OM STORE TANKER, SLIK, BALANCE OG LIVSSTILS ÆNDRINGER

12735886_10153942581693988_747971669_n
Egentlig skulle dette indlæg handle om at få de små ting i balance og hvad jeg tager af supplemanger i hverdagen. Jeg har dog alligevel lyst til at stikke lidt dybere, for det jeg gør med mig selv i denne tid. Og i forrige uge mødte jeg et menneske der fik sat endnu mere i gang i mit sjæleliv (det skal jeg nok lade være med at komme mere ind på)… måske er det en aldersting det der med selvrefleksion og spiritualitet, som har givet mig en ekstra dimension og fokus udover de spiselige livsstilsændringer jeg har været i gang med i den sidste måned.

Jeg er nået der til hvor livet begynder at presse på og jeg bliver nød til at få kigget grundigt på mig selv og gudskelov for at se det selv, men også at møde mennesker der kan inspirere én til det ekstra skub man kan have brug for og blive opmærksom på det i virkeligheden handler om én selv aller først. Jeg har lært at jeg har svært ved at bede om hjælp og kunne tage imod hjælp fra andre som har meget større betydning for mit liv end jeg selv aner. At give meget mere til andre uden fokus på selv at få noget retur. Ikke at fokusere så meget på det materielle liv som jeg forbinder meget med at tjene penge til huslejen… at give mere slip på fysiske ting for at få andre meget mere værdifulde elementer ind der vil berige mig på andre måder. At relationer betyder alt for at leve lykkeligere. At være mere åben for livet og nye relationer.

Det er blot lidt over to år siden mit liv tog en gevaldig drejning da drengenes far og jeg gik hvert til sit.. dengang kunne jeg mærker at der skulle energi til for at kunne få hverdagen til at hænge sammen og for at kunne være noget for mine børn. Et større vægttab med sund kost og minimal sukker hjalp, samt healing hos Diane Soa og Body Sds hos Camilla. Det skabte alt sammen en god balance. Men alligevel skred det under mig og min stædighed og lidt for høje krav til mig selv gjorde at spiseriet, stress og trætheden kom snigende og næsten halvdelen af mit vægttab røg på igen. Det er sgu svært at balancere i det hele.. mellem familieliv, skoleliv, arbejdsliv og mig-tid. Og det har netop været mig-tid der først er nedpriorteret for at få resten til at hænge sammen… men det er her jeg har haft svært ved at indse at det er det aller vigtigste for at få resten til at fungere. Og det tankemønstre og vaner der skal ændres. Jeg skal blive meget bedre til at passe på mig selv og prioritere anderledes, men i den grad holde op med at slå mig selv i hovedet for alt det jeg synes jeg ikke gør godt nok. Især det at være mor.

Det aller første sted der sladre om jeg ikke har det godt er det ydre… for mig er det vægtøgning, hud, hår og manglende klarhed i øjnene. Jeg spiser med følelser og føler kortvarig trøst af mad og slik. Og aller helst spiser jeg til hvor jeg både når bristepunktet, men også kvalmestadiet. Som menneske er en af de ting jeg skal ændre er misbrug af mad. Så igen den sidste måned når jeg har stået i supermarkedet eller gået forbi eftermiddags slikbordene på job, har jeg spurgt mig selv og jeg nu også i virkeligheden har lyst til at komme noget i min krop som faktisk ikke får mig op, men i virkeligheden ned. Faktum er bare at jeg bedre kan lide den slanke og sunde udgave af mig selv og det er min movitation lige nu for ikke at overspise og spise usundt. Jeg ved det er noget jeg sikkert kommer til at kæmpe med altid, men bevidsthed omkring det, kun at tage en dag ad gangen og et måltid ad gangen hjælper rigtig meget. Jeg har allerede tabt mig nogle kilo, men det er som sådan ikke vægttabet i sig selv der har størst betydning, men enorm stor tilfredsstillelse i at passe bedre på mig selv og med det kan jeg også meget bedre lide hende jeg ser i spejlet. For helt basalt handler det om at passe meget bedre på mig selv og tage et ansvar i stedet for at drukne mig selv i selvlede på sofaen med en stor pose M&M’s.

Måske synes du de  her  indlæg er irrelevante for bloggen, men faktisk ikke helt. For skønhed har mange facetter ikke kun det ydre, især også indvendigt. For det er vigtigt at føle sig smuk også indeni uanset højde, vægt, stor næse, lille næse. Og oftes skal man først finde skønheden indeni før man finder det udenpå og synes om sig selv som menneske… sådan er det bare. Hvis vi ikke kan lide vores ydre har det bare tit noget at gøre med vores indre at gøre.. en ubalance. Og for at få mig selv i balance kan det f.eks. give mig en hvis “power/optur” at sige nej tak til det jeg ved som får mig derhen for jeg ikke længere synes om mig selv. At få sagt fra, tage ansvar for mig selv og hvad jeg kommer i min mund. Der hvor jeg føler mig aller mest smuk er hvor jeg passer på mig selv og er i selvudvikling… der hvor jeg får kigget på mig selv indefra og ud.

Og så til det indlægget først skulle handle om… Der er få ting jeg har startet med i mit “jeg skal passe bedre på mig selv” livsstilsændring. Ca. 75-90 procent mindre sukker i min hverdag. Mindre forarbejdet mad generelt. Hellere en banan/gulerod midt på eftermiddagen hvor jeg oftes når mit krisepunkt frem for en pose vingummier eller en chokoladebar. Mindre portioner ved måltiderne. Mærke efter når jeg er mæt.. i stedet for den extra portion min krop faktisk ikke har brug for. Meget mere vand.. starter min dag med to glas vand inden kaffe og morgenmad. Børster tænder eller laver the om aftenen når jeg bliver lækkersulten… nogle gange går jeg også bare i seng. Det er alternativer der fungere godt for mig. Udover det kæmper jeg lidt med blodmangel… det er det dybe jern jeg mangler, så i øjeblikket er jeg på jern efter anbefaling fra lægen. Så har jeg taget mælkesyrebakterie nu i næsten to mdr.. synes det påvirker min træthed positivt. Og tror i øvrigt også på at tarmsystemet skal plejes for at få et bedre immunforsvar.. indtil videre har jeg ikke været syg siden jeg startede. I perioder tager jeg også lidt extra D-vitamin hvis prøven hos lægen har antydet det. Jeg ved motion gør godt, men jeg er og bliver aldrig den store motionist… når det bliver varmere vil jeg interval løbe med mine dårlige knæ. Det er det jeg bedst kan lide af forskellige motionsformer. Og det kommer ikke til at være for vægttabs skyld, men fordi det gør mig godt indeni på længere sigt.

Håber du har lyst til at dele i kommentarfeltet hvad du gør for at passe dig selv indeni/udenpå og hvad der får dig til at føle dig smukkere?

Dette indlæg blev udgivet i BEAUTY TIPS, Vitaminer. Bogmærk permalinket.

18 svar til OM STORE TANKER, SLIK, BALANCE OG LIVSSTILS ÆNDRINGER

 1. Anne Rechnagel skriver:

  Dejligt at høre fra dig igen på bloggen.

  Jeg er absolut gladest for mig selv udseendemæssigt, når jeg får passet mit løb og min styrketræning (derhjemme på stuegulvet). Som hos dig handler det ikke så meget om et egentligt vægttab, men mere om en følelse. Jeg får sådan en pæn holdning af styrketræning, og en pæn holdning kommer man langt med!
  Udenpå hjælper det utroligt meget på spejlbilledet, hvis jeg får lagt bare en lille smule make-up, og her har DU hjulpet mig på vej, Jo :-).
  Desværre er jeg også sådan en, der straks nedprioriterer mit eget, hvis der er pres på hjemmefronten af en eller anden grund. Og det er så dumt, da det er træningen, der giver mig overskud. Men det er også det nemmeste at springe over.
  Uha, og den søde tand, som du nævner…..den kæmper jeg også med!

  • Jo's skriver:

   Dejligt at vide du altid er her Anne og fedt hvis jeg har kunne hjælpe med lidt makeup inspiration… det er jo lige derfor jeg blogger : )))
   Det er ligger meget i det at drage omsorg for sig selv.. netop det at pleje sig selv er så utrolig vigtigt : )))

 2. Lise skriver:

  Smukke og sunde reflektioner, held og lykke med det kære Jo.

 3. MetteG. skriver:

  Kære Jo

  Endnu engang et varmt og personligt indlæg fra dig, der indeholder mange gode refleksioner. Det du beskriver, kunne jeg også have skrevet – ned til det sted, hvor du faktisk vælger at gå forbi slikket i butikken og tager en gulerod i stedet for vingummi. Jeg håber selv at nå dertil på et tidspunkt.
  Foreløbig forsøger jeg at holde fokus på, at jeg er noget værd, selvom min skilsmisse (eller snarere den måde den foregik på) gav indtryk af noget andet. Jeg er er den bedste i hele verden til at spænde ben for mig selv og begrænse mig selv og det skal ændres først.
  Selvom jeg passer vældig meget på min hud (og altid suger viden til mig fra dig og Beutyspace/Anette), så er det tydeligt at se på den, når jeg ikke har det godt. Når jeg er led af ked af det hele og mister troen på mig selv, kan det tydeligt ses i manglende glød og gnist i øjnene.

  Men for at svare på, hvad jeg gør, så mediterer jeg og træner hårdt og kort (Anna Bogdanava’s principper).

  Jeg spiser mange grøntsager (og desværre også meget sukker) og jeg forkæler mig selv med god mad, når jeg kan. Jeg tager tit en del af grøntsagerne som juice eller en greenie. Det gør at jeg kan øge mængden. Og så sørger jeg for at få nok af det sunde fedt.

  Jeg tager kosttilskud fra PurePharma – Magnesium (hjælper mig med at sove og hjælper på min rastløshed), D-vitamin, fiskeolie og et tilskud af mælkesyrebakterier). Det hjælper samlet set på mit energiniveau og også på min hud.

  Jeg forsøger at komme ud af døren og få set gode mennesker, selvom jeg har mest lyst til endnu en aften på sofaen i selskab med Netflix og chokolade. Også selv om det betyder, at der ryger et par øl eller glas vin ned. Jeg bliver i godt humør og synes bedre om mig selv,når jeg er sammen med andre mennesker, der faktisk godt gider mig:-)

  Jeg synes det er så godt at læse, at du erkender at du har det bedre når du handler anderledes end du gør nu – og så handler på det. God vind med det – glæder mig til at følge med her og på IG:-)
  God weekend!
  KH
  Mette

  • Jo's skriver:

   Aller kæreste Mette… Du er det hele værd! Og du er det aller vigtigste i dit liv først og fremmest. Du må finde en metode der kan hjælpe dig på vej… nogle gange har man brug for hjælp til at komme videre…jeg har selv haft enorm stor glæde af body sds og healing… det er ikke det er sikkert det er noget for dig, men måske der er en anden måde hvorpå du kan connecte med dig selv… det håber jeg sådan for dig. Jeg døjer selv med det selvværd og nogle gange føler mig intet værd. Især omkring hele det svigt jeg følte da min ekskæreste og jeg gik for hinanden. Det er først nu jeg er begyndt at slippe nogle af de følelsesmæssige ting fra mit tidligere forhold, men det er stadig svært. Jeg kender så godt den følelse af miste troen på sig selv og et enormt selvhad.. det er der hvor jeg er aller mest ensom. Lov mig du passer på selv og omgiver dig af gode mennesker der fortæller dig at du er dejlig som du er… og når du er klar skal du nok få smidt det sukker. Sukker forstærker min selvlede.. og hvordan jeg har det følelsesmæssigt. Mette jeg ønsker dig så meget godt. Kram fra Jo

 4. HSBP skriver:

  Kære Jo. Dejligt at læse dit indlæg. Det rør mig. Jeg har selv lavet en livsstils ændring. Jeg spiser sundt i hverdagen og træner. I weekenden giver jeg mig selv lov til at skeje ud. Jeg har det helt sikkert bedst i min krop og hud ved at spise sundt. Det er ikke altid nemt, for mig har det være “at bryde vanen”. Jeg gør det mest for sundheden og for at føle mig god tilpas i min krop.
  Mange kærlige hilsner

  • Jo's skriver:

   Kære du….Man skal også skeje ud ind imellem.. et liv i fanatisme er også en dårlig vane som jeg heller ikke tror er sund. Jeg spiser skam også fredagsslik ; ) Men hvis bøtten kan vendes og man bare bryder de gode vaner, så tænker jeg der må være en god balance der : ))) KH jo

 5. HeLene skriver:

  Har ikke tid at skrive det lange i aften, men jeg sætter pris på dit indlæg og vil ønske dig held og lykke med forandringerne fremover. Efter min erfaring går det godt når motivationen kommer indefra, sådan som du beskriver. Og jeg synes det er relevant! Glæder mig at læse videre med på bloggen og god weekend!

  • Jo's skriver:

   Tusinde tak Helene… det er motivationen der er drivkraften for mig, hvis den ikke er der har jeg rygrad som en regnorm ; ) Også god weekend til dig : )))

 6. Maria Lisette skriver:

  Åh kære Jo – alt godt i din retning…
  Giver mening og er let at spejle sig i.
  Mht jern, så findes der bedre og billigere alternativer en “kunstige” jerntilskud. Se her, hvis du ikke allerede kender min lille video om nældens fortrindeligheder.

  • Jo's skriver:

   Du er jo så sej til sådan noget! Ved godt det er bedre at få det man mangler på den helt naturlige måde.. sådan som du gør du videoen. Tvivler dog jeg ville få det gjort : ))) Men tusinde tak for deleren : )))

   • Maria Lisette skriver:

    Og det skal man jo også opveje… 😉
    Amino jern er heller ikke det værste produkt! 🙂 Kender du Kräuterblut – sådan et drik, man kan købe på apoteket – det er bedre end tabletform, og egentlig også billigere tror jeg. Hvis man kan klare smagen… 😉
    Kram

 7. Gitte Lund Rasmussen skriver:

  Tak for et fantastisk godt indlæg som jeg 100% kan forholde mig til. Gav mig nogle ekstra gode tanker om at komme tilbage til mig selv igen.

 8. Anita J. skriver:

  Tak for et dejligt indlæg! Kan genkende mange tanker og følelser. Jeg læste fornylig en roman der var meget tankevækkende. Og ja, det er en roman, ikke en selvhjælpsbog… Men det blev den til. Den hedder “Mit livs øjeblik” (cecilia Ahern) ,og handler om en kvinde der personligt har været ude for nogle voldsomt følelsesmæssige ting, bla et forlist forhold. Pludselig bliver hun indbudt til at møde SIT LIV i form af en person. Meget svært at forklare, men hun bliver tvunget til at se hvordan hendes liv ser ud, hvis det var personificeret. Behøver jeg at fortælle at denne person så sølle ud? Hvad der sker vil jeg ikke røbe, men jeg synes det gav mig rigtig meget at tænke over…. nå, det var lige et par filosofiske tanker og en opfordring til at læse den. Lidt mere konkret, så har jeg det allerbedst når jeg får trænet mine 3×15 min om ugen. Lige nok til at kunne mærke min krop og mine muskler. Det giver mig motivation til at være god ved den. God cirkel at være i. Og ja, den bliver brudt ind imellem, men så er det bare igang igen! Pøj pøj kære Jo..

  • Jo's skriver:

   Tusinde tak for deler med bog… den vil jeg virkelig gerne læse.. elsker historier, musik eller mennesker der rører noget i én… så livs bekræftigende. Det handler jo egentlig om at være i kontakt med hele kroppen og ikke kun hovedet : )))

 9. Helle Bay Eriksen skriver:

  Dejligt, at du er modig nok til at dele ud af dig selv. Vi er så mange, der kender de her problemstillinger og det er rart at vide, at andre også kæmper med træthed og sukkertrang. Tak for inspirationen.

  KH
  Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.