SKØNHED KOMMER INDEFRA OG UNDSKYLDNINGER ER DER ALTID NOK AF.

13181064_10154177957623988_173271804_n
Kan man udrense sig smukkere? Det skal jeg faktisk ikke rent videnskabeligt kunne love dig. Men der er mange delte meninger om emnet “udrensningskure”. Nogle mener det intet godt gør for kroppen, men hvad gør et rundstykke med nutella til morgenmad, en sharwama til frokost og en Big Mac menu til aftensmad? De gode ting siges at være forbedret fordøjelse, pænere hud, klarer øjne og (vægttab hvis man er til det).

Det var i hvert fald ikke ham den ret pæne model  forleden på job med en kandidat og et par andre flotte grader i sundhed og ernæring der kunne overbevise mig om at det slet ikke var så sundt med de her juicekure. Især fordi man ikke fik de nødvendige vitaminer og mineraler, sagde han. Det vil jeg jo mene helt sikkert også kommer an på hvordan man lever i forvejen. Og hvad så i øvrigt med en 3 dages omgang Roskilde syge, graviditetskvalme (ja der spiste jeg stort set intet eller drak i flere mdr under begge graviditeter)? Er sikker på at spise forarbejdet mad, diverse slik med E-numre lister så lange som biblen, drikke sodavand, alkohol, rygning og så meget andet er der hvor man skal prædike, ikke her omkring en 3 dages cleanse. Jeg siger det er et holdningsspørgsmål og hvad der virker for én.

Hvis I har fulgt med kunne I læse HER at jeg havde taget en del på igen efter et større vægttab og min bl.a. nul (raffineret) sukker politik.. men er tilbage helt fit igen og i den størrelse hvor jeg befinder mig bedst også mentalt. Jeg har længe gerne ville kunne faste nogle dage engang imellem som for mig  er at gøre rent bord i kroppen. Faste er dog lige lovligt lidt for optimistisk pt for mig, så tanken om juice kan jeg være med på – Tror kost og livsstil har meget mere at gøre med hvordan vi ser ud udenpå, inklusiv huden (og indeni).  Og det er sundt for mig at tage en slapper fra over-spiseriet og indgå en kontrakt med “mådehold”, for det er her jeg er sundest, har mest energi, har den pæneste hud og min krop kan være i sig selv. Og har du det godt indeni ses det også udvendigt.

Jeg har testet en 3-dages juice cleanse fra Slowjuice. Egentlig bryder jeg mig slet ikke om ordet “kur” det eksistere ikke i min verden.. det er noget kortvarigt og noget der som regel aldrig holder. Men livsstilsændring holder og et af mine nye yndlingsord er “mådehold”. Og det er bl.a. her jeg er blevet udfordret på de her tre dage på frugt-og grøntsagsjuice. Det var nemlig slet ikke så let som jeg troede at kun indtage juice, mandeldrik, kokosvand (elsker det)  og citronvand som jeg troede i første omgang. Har du forsøgt at stoppe med at ryge.. vil jeg måske gange dette 100, så svært var det for mig. Mest fordi jeg faktisk for første gang forstå hvor fokuseret jeg er på mad i løbet af dagen. Så meget så jeg faktisk på de her 3 nætter nåede at drømme flere gange hvordan jeg taget i at spise.

Men spørgsmålet er så hvad dette har gjort for mig? Jo, først og fremmest har dette været en øjenåbner og en ny tilføjelse til min livsstil om at lære at holde igen. At jeg fremover vil lukke ørerne når folk siger de simpelthen elsker mad så meget de ikke kan undvære det. Undskyldningerne kender jeg alt for godt selv.  For det ved jeg nu at jeg i hvert fald sagtens kan cleanse. Mådehold gør mig selvbestemmende over min egen krop, hvad jeg kommer i munden og i stedet for at det ikke er min mund der styrer hvad jeg spiser, så er det mig selv der er boss her. Og min mave som altid har været et knudepunkt for mig var vild med de her tre dage og det var rart at slippe for følelse af oppustet mave. Min hud er blevet pænere og virker mere dehydreret og sikkert fordi jeg ikke har fået nok med væske før, men det gjorde jeg på de her dage. Energimæssigt tror jeg det er det samme som før, men spiste også sundt og havde overskud forinden. Men noget at det bedste her var også at det var en stor befrielse i det her tre dage ikke at skulle tænke på indkøb, hvad jeg skulle finde på at lave til måltiderne og ingen tid skulle bruge i køkkenet.

Jeg vil klart anbefale at tage en juice cleanse, hvis du trænger at gøre rent bord (i kroppen) ligesom jeg eller gerne vil kickstarte et vægttab og/eller vil i gang med en livsstilsændring. Det er der kommer efter sådan tre dage gør det hele være for mig og bliver en fast del af min livsstil. Og jeg mener bestemt at skønhed kommer indefra.

Du kan læse meget mere om hele Slowjuice konceptet HER.

Dette indlæg blev udgivet i BEAUTY TIPS, Slowjuice Cleanse og tagget . Bogmærk permalinket.

4 svar til SKØNHED KOMMER INDEFRA OG UNDSKYLDNINGER ER DER ALTID NOK AF.

 1. Anja Svendsen skriver:

  Det lyder spændende, overskueligt koncept.
  Dejligt du blogger mere i øjeblikket, savnede det/dig.
  Mvh.

 2. Birgitte B skriver:

  Men fik du ikke nogle ‘bi-virkninger’? Hovedpine, sult eller noget? Jeg har som meget mad-glad svært ved at forstå det, hahaha… Kh. Birgitte

  • Jo's skriver:

   hahaha… selvfølgelig gjorde jeg det ; ) Jeg var jo sulten hele tiden! Følte mig mere træt. Og havde migrænelign symptomer… men tror mest det var pga af kaffe detox. Det får jeg nemlig det alt sådan af.. siger lidt om jeg måske skulle droppe mine ALT for mange kopper kaffer i løbet af dagen. Det er dog min eneste last pt ; )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.