TANDLÆGESKRÆK, FORFÆNGELIGHED OG EN HELVEDES GOD TANDBØRSTE


Er der grund til at skifte din almindelig tandbørste ud? Måske ikke, men for mig har det gjort verdens til forskel.

Den er aller første gang i min levetid jeg har prøvet en elektrisk tandbørste og der er flere grunde til den kommer til at børste mine tænder permanent. Først vil jeg dog lige fortælle om mit skrækkelige tandlægebesøg igår og for mig er et tandlægebesøg altid noget jeg ville ønske jeg kunne betale mig fra. Det er virkelig det sidste sted på jorden jeg nogensinde har lyst til at sætte mine ben. Ikke pga af tandlægen for han er både dygtig, beroligende for sådan nogle som mig og så er vi helt enige om at ens smil er det bedste første indtryk man kan give… altså udover at være sød. Jeg overlevede 7 udskiftninger af sølvfyldninger til plastik og en forberedelse til en krone og med kun 3 bedøvelser. Jeg knækkede en kindtand på en smuttet mandel i julen fordi det har taget mig og min tandlæge skræk alt for længe af få udskiftet mine sølvfyldninger til plastik. Dette er anden tand der er knækket pga de hårde sølvfyldninger så for guds skyld og tandlæge skræk så kan jeg anbefale at få plastik i de huller.

For netop lige komme nærmere ind på tænder så har jeg vist skrevet tidligere, så var min ungdom et sejtræk med mine tænder. Jeg er heldig vinder af store flotte fortænder med mellemrum… mellem alle fortænderne og to stk underviklet fortænder (den ved siden af dem i midten). Jeg var ked af mit smil, så jeg smilte mest med lukket mund eller holdt min hånd over munden når jeg grinte. Man er så skrøbelig i sine unge år og nu skal jeg ikke komme nærmere ind på historien om min fødder, rettere sagt min store tå! Det er også en lang historie om teenager skrøbelighed (og tarvelige mennesker)! Men mit smil var jeg ked af… lige indtil jeg blev 17 år og fandt ud af jeg kunne få plastik på fortænderne. Hvilket resulterede i at jeg lige siden jeg fik rettet fortænderne har smilet og grint med blottet tænder lige siden.

Nå men en afstikker for hvad jeg egentlig forsøger at få skrevet og det er at ens tænder er vigtige, i hvertfald for mig og få rettet sine tænderne med bøjle, plastik eller kroner er underordnet, så længe man er glad ved sit smil. Og jeg har aldrig set det som sammenlignligt med kirugiske indgreb, så som retning af næse, forstørrelse af læber eller nye kasser. Dit smil er det der sælger dig på mange på et første håndsindtryk… et smil behøver dog ikke være perfekt og en skæv fortand såvel og mellemrum kan i den grad have sin charme. Feks en som en stor næse (kan godt lide mænd med store næser😜)

Selvom mit smil blev pænere med plastik facader på, så kunne jeg ikke stoppe med den hårde tandbørstning. Og det har resulteret i at meget af mit tandkød nu desværre (selv med soft udgave af alle indkøbte tandbørste de sidste 20 år) er begyndt at trække sig op over tænderne og derved blotter tandhalsene.. NOT GOOD. Og dem kan der ikke gøres noget ved eller kan der?

Det kan der kan der faktisk godt og det er et kirugisk indgreb som kun 3 tandlæger (vist nok)  i Danmark udfører heriblandt min. Man løsner tandkødet omkring tanden og transplantere kød fra ganen og putter ind i tandkødslommen.. altså nogenlunden på den måde i hvertfald. Det transplanteret kød på tandhalsen skulle fremadrettet være meget stærkere end ens normale tandkød. (Periodontal Plastic Sugery hvis du vil læse mere). Jeg overvejer det for problemet med blottet tandhalse er udover isninger også “happy place” for bakterie og har allerede fået mit første hul i én! Første hul siden jeg ved ikke hvornår. Så hvis jeg kan overvinde skrækken over at sætte mig i tandlæge stolen frivilligt og min pengepung vokser sig stor (aner ikke hvad det koster.. udover jeg kan forestille mig at vi skal leve af havregrød resten af året) så skal jeg have fixet de tandhalse.

Men lige for at runde af så har jeg fået et “crush” på min tandbørste… min Foreo Issa Hybryd elektriske “herre hammer mega gode tandbørste”. Batteritiden er lang.. “så du tror det er løgn” lang! (365 omgange på en ladning. Den består af gummibørster og almindelige børster og de gummibørste gør underværker for tandkødet i form af blid massage, så den forebygger netop blottede tandhalse (fixer dem altså ikke desværre)  og så har den et indbygget program på 2 minutter (og så får man faktisk børstet tænder i 2 min.. hvilket jeg ikke tror jeg faktisk nogensinde har gjort). Programmet guider også ved hjælp af sekundhurtige stop når man skal skifte side. Der er også en anden lille ting, men vigtig.. Tandbørstehovedet skal skiftes kun ca. hver halve år og så når jeg tænker over det plastisk svineri jeg tidligere har lavet med almindelige tandbørster… så det i hvertfald et plus at jeg nu spare på mit plastik affald også.

Prisen er 1298 kr (i feks Magasin lige HER ) og 159 kr for et nyt børstehoved hver halve år. De fås også til børn hvilket jeg først har fundet ud i forbindelse med mit indlæg, så dem skal mine drenge da også have glæde af.. så havregrød den næste måned for de koster 798kr og ca. det samme for nyt tandbørstehoved. Og så er det en god tanke at jeg hjælper mine drenge med at forebygge tandkødsproblemer fremadrettet, med tanke på mine egne.

Dette indlæg blev udgivet i Beauty gadgets, Foreo Issa Hybrid. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.