10 MAKEUP FEJL DER KAN FÅ DIG TIL AT LIGNE EN IDIOT

Mine øjne er trætte af det meste af det makeup jeg ser på de sociale medier. Selvfølgelig er makeup sjovt og noget kreativ der er sjovt af eksperimentere med. Og det ser flot ud på billeder og ofte på smukke perfekte mennesker og billedbehandling selvfølgelig. Men jeg ser også for alvor at det kan forvrænge vores eget selvbilled. Jeg vil gerne vise at jeg ligner alle andre med for meget, uden og med naturlig makeup.

Ofte møder jeg piger og kvinder og tænker jeg godt gad give dem en rigtig makeover for at vise dem de slet ikke behøver alt det makeup. Og fortælle dem de slet ikke behøver at gemme sig bag maske af makeup.

Nogle gange når jeg kigger på Instagram kan jeg i et split sekund få det helt dårligt med mig selv og synes alle andre er tyndere og pænere end mig. Men kommer så hurtig i tanke om de ti lag makeup og filtre der måske er bag et billed. At de smukke kvinde jeg ser også har fæl morgenånde og hævet øjne når de vågner. Så jeg kan godt sortere i det meste af det jeg ser, men hvad med unge piger og kvinder der ikke ligesom jeg kender alle makeup tricksene og ved hvordan man så let som ingenting kan snyde i photoshop. Det må virkelig være svært at føle man skal leve op til.

Udover du her får de ærlige tips til de værste “MAKEUP FEJL”, får du også mig uden filter og billed redigering. Og jeg er helt sikker på du selv kan gætte hvilket billed jeg selv synes jeg ligner en idiot på (skal lige hilse og sige at det er pænt grænseoverskridende at have sådan et billed af mig selv til at bo på nettet). Men det er egentlig for at illustrere at mindre eller ingenting ofte gør bedre og man ikke nødvendigvis bliver pænere af at tro at alle makeup trends klæder alle. Og selvfølgelig at man jo ikke man photoshoppe sig selv i virkeligheden ved hjælp af et ordentlig lag foundation og contouring.

 1. Foundation eller base er her mange går galt i byen. Vælg en nuance der passer til din hudtone og gerne med gylden undertone… ALDRIG lyserød eller grålig. Jo ældre du bliver og jo flere liner, så vælg for guds skyld lette foundations. Det synes jeg jo bare alle skal generelt. Hud er hud og det er de færreste mennesker som har perfekt hud. Og spørger du dem vil de helt sikkert også kunne finde noget utilfredsstillende ved den.
 2. Har du rynker og mange linjer under øjne så gå aldrig efter en fuldfed concealer, den vil bare sætter sig i kager under øjnene og det har aldrig klædt nogen. Hvis det så betyder du ikke kan få dækket 100% så er 50% lige så godt og meget mere naturligt. Og husk lige en concealer skal have samme nuance som resten af ansigtet.
 3. Contouring! Udover tendensen for 2017 siger vil skal skrue ned for contouring, så glæder det mig også gelvaldigt for der er ikke IRL (in real life) der nogensinde har set godt ud med en mørk skygge underkindbenet og alle mulige andre steder. Jeg står fast ved at trenden der har været en af de største fails nogensinde. Den teknik høre hjemme på tv og trykte billeder. Basta.
 4. Slap nu af Bryn! Man kan jo ikke scrolle på sit Instagram feed uden af blive mødt af bryn. Knivskarpe, voksede, optegnet, overgroomede og møgirriterende bryn. Jeg vil se naturlige bryn. Lidt brynmascara og lidt farve hist og her hvor der mangler bryn hår. Og husk at bruge en tone eller to lysere brynprodukt end din egen bryntone, så ser det mere natuligt ud.
 5. Den våde sorte liner. Den gør så meget godt, men det kan i hvertfald også gøre mindre godt. Og for nogle og siger ikke det er for alle, men min generelle erfaring som makeup artist er at der kommer et tidspunkt med alderen at man pludselig ser malet ud med den på. Hvor øjet ser friskere og yngre ud med en mere blødt optegnet liner.
 6. Mange mennesker kan godt lide mascara og nogle kan godt lide rigtig meget mascara, men ikke alle kan bære det under øjnene. Den kan få dig til at se ældre ud og tynger mere end løfter. Og find nu en mascara der ikke drysser.. møder mange mennesker med mascara drys under øjet.
 7. Highlighting eller strobing kan være flot, men skru nu ned for alt det shimmer og shine. Skal det få din hud til at se lækker og fugtmættet ud skal det kun anes. Her er de cremede og let skinnede produkter altid pæneste til dagsmakeuppen.
 8. Rokoko var engang i 1700 tallet og ikke været på mode siden. Og lidt pudder er altid pænere end meget. For meget pudder sætter sig i linjer og rynker og kan bestemt få dig til at se meget ældre ud. Vælg løs transperant pudder og brug den kun i T-Zonen, på øjnene og under øjet. Det er selvfølgelig for at fixere din foundation og fjerne lidt hudskin.
 9. Mørke læber får din mund til at se mindre ud og skal jeg være helt ærlig så synes jeg ikke det ligefrem får nogle til at se mere naturlige og friske ud. Faktisk kan jeg bare ikke lade være med at stirre på det mørke blikfang med det lyserøde tandkød og glemmer helt at kigge folk i øjnene. Kommer lidt til at tænke på Edward Saksehånd. Og er de matte og mørke på et og samme tid så får jeg lyst give dem en læbepomade. Husk det er en trend (og det er nemlig en trend) som absolut ikke klæder alle.
 10. Jeg elsker øjenskygge, men i moderate mængder. Og når det kommer til en naturlig dagsmakeup så brug hellere blush farver og bronzers og skej ud om aftenen hvor lyset har sænket sig. Og et smokey eye behøver ikke være sort. Lysebrun kan sagtens også bruges.

Skru ned for makeuppen og brug den til at friske ansigtet op med. Hold masser af makeup frie dage og elsk også dig selv uden makeup. Og kan vi ikke enige om at vi ikke vil have en generation af kvinder og piger der kun føler sig smukke hvis de har makeup på og ser billedbehandlet ud… det håber jeg.

Produkterne jeg har brugt til mit naturlige makeup look er:

 1. Neglelakken skal du have med for den er så pæn. Støvet rosa og jeg er blevet spurgt et par gange hvor den er fra. Nilens Jord “Claret Red”.
 2. Pudderblush fra danske Sandstone i farven “Sultry”. (Brugt på kinder og øjne)
 3. Nars Setting Powder “Translucent Crystal”.
 4. Sisley Paris “Pyhto Blush Twist”. Creme highlighter stick i farven “Glow”.
 5. Nilens Jord “Second Skin Serum” Foundation (blandet med nr. 6 ca. 50/50)
 6. IsaDora “Strobing Fluid Highligter” i farven “Warm Glow”. (Blandet med nr. 5)
 7. Guerlain “La Petit Robe Noire”Mascara.
 8. MAC “Brow Sculpt” pencil i farven “Lingering”.
 9. L’Oréal Paris b”Brow Artist Plumber” klar brynmascara.
 10. Elizabeth Arden “Beautiful Color Bold Liquid Lipstick”.
 11. Kat Von D “Tatto Liner” i farven “Mad Max Brow”. (brugt i vippekanten)
Dette indlæg blev udgivet i BEAUTY TIPS, blush, Brows, DIY, Elisabeth Arden, foundation, Guerlain, Isadora, Kat Von D, L'Oréal Paris, lipstick, MAC, make up products, MAKEOVERS, MAKEUP, Makeup Artist, NARS, Natural eyes, Nilens Jord, plus sixty, PRODUCTS/MAKEUP, Sandstone, Sisley, smokey eyes. Bogmærk permalinket.

32 svar til 10 MAKEUP FEJL DER KAN FÅ DIG TIL AT LIGNE EN IDIOT

 1. Frk. Tiny Tales skriver:

  Hvor er det vildt så stor forskel der er!!!!!

  Tak for det 🙂

 2. Louise skriver:

  Fedt indlæg. Men hvad så hvis man er rød i undertonen. Skal man så ikke vælge en foundation med rødlig undertone?
  Og er der en anden foundation du kan anbefale og helst også uden parfume?

  • Jo's skriver:

   Tak Louise😊 Jeg tager altid udgangspunkt at undertonen er olivengrøn eller gylden (mest gylden på skandinaviske typer). Jeg har endnu ikke haft en i makeupstolen som havde en rød undertone. Men har haft masser som har haft blussende hud, primært på kinderne. Hvorfor tror du at du har en rød undertone? Kh Jo

   • Louise skriver:

    Det har jeg fået at vide. Problemet er nok at jeg blusser meget i ansigtet. Især på kinderne. Jeg er meget sart og er noget rød i ansigtet, så når jeg beder om hjælp til at finde en foundation får jeg altid en med rød/pink i undertonen. Så du vil anbefale jeg vælger en med gylden undertone? Er der en du vil anbefale som også er god til sart hud?

 3. Kirsten skriver:

  Mine bryn er meget lyse, næsten usynlige og med alderen er der heller ikke så mange af dem. Hvilken farve kan jeg med held bruge?

  • Jo's skriver:

   Jeg synes altid man skal gå efter de helt lyse af de lyseste nuancer hvis man har lyse bryn for det ikke skal blive for overvældende. Evt vil jeg anbefale en bryn mascara fordi den også kan farve de lyse hår med. Benefit laver en ret lys en… dog husk at tørre den af inden du bruger den så der ikke kommer alt for meget farve på til at starte med. Og start midt bryn og så udaf. Dernæst ind mod næsen når der mindst farve tilbage på børsten (og prøv altid inden du køber)😊

   • Maria Lisette skriver:

    Kan man få en brynblyant i blond? Det kunne jeg virkelig godt bruge 🙂
    Kram
    Og tak for tips! Som altid så anvendelige!
    Kunne du ikke vise os en smokeyeye med brun? 🙂

 4. Line skriver:

  Måske er jeg for påvirket af Instagram, men jeg synes, du er virkelig smuk med den knap så naturlige makeup! Er især vild med øjnene 🙂

  • Jo's skriver:

   Hehe.. var ved at dø af skræk over at postbudet skulle banke på (har en glas hoveddør) da jeg lagde makeuppen, men tak😅🤓🙈

   • Eva skriver:

    Okay det synes jeg ikke. Du må ihvertfald ikke gå sådan i byen for mig, det vil jeg ikke lade dig gøre 😫 Du ligner en dukke og du ser endda også tomhjernet ud på en eller anden måde –
    Ja, undskyld, Jo, du må ikke tage det ikke personligt. Du har illustreret altfor godt hvad makeup kan gøre, og vi ved jo hvor knaldhammerende dygtig du er, og hvor godt du ser ud IRL og med en lækker naturlig makeup. Wow hvor lægger det også bare år til…

    • Jo's skriver:

     Makeup kan gøre så meget godt.. men i rette doser. Og det er altid pænest at skrue ned frem for op😉🌸

 5. Lovisen skriver:

  Synes helt klart du er smukkest med naturlig eller ingen makeup. Jeg selv bruger nok det de fleste vil kalde kraftig øjenmakeup, og vil egentlig godt tone det ned. Men alle tror altid at jeg er træt/syg/ked af det, når jeg forsøger. Skal siges jeg har ret store øjne, og virkelig meget plads fra vippe til bryn. Min hud holder jeg altid meget naturlig, jeg bruger ikke pudrede eller meget dækkende produkter. Må ind til en prof en dag, og få dem til at prøve at lægge en naturlig øjenmakeup..

  • Jo's skriver:

   Prøv evt med en mere blød liner evt.. feks lavet med øjenskygge. Og det er så tarveligt når andre siger til en man ser syg eller træt ud.. kender det godt😎😅 Kh jo

 6. Louise BO skriver:

  Super indlæg 👏🏽😊

 7. Kamilla skriver:

  Hej Johanne,

  Jeg har en bar plet i mit ene bryn som irriterer mig grænseløst, men jeg synes det er så svært at fylde den ud med farve, uden at det kommer til at se unaturligt og voldsomt ud – jeg tegner jo sådan set direkte på huden og ikke i hårene, hvis det giver mening. Mine bryn er helt, helt mørke, så det er ikke nødvendigt at tegne dem op, det er egentlig bare hullet i det ene bryn, der skal fyldes ud. Hvilket produkt skal jeg vælge, for at få det til at ligne hårstrå så meget som muligt?

  • Jo's skriver:

   Hvis du kun har et enkelt hul i brynet kan du måske overveje permanent makeup.?! Det er ikke almindeligvis tatovering, men det hedder noget specielt som jeg simpelthen ikke kan huske. Ellers prøv med en bryntusch.. eyelure laver nogle ved jeg😊✨

 8. Heidi Kjeldgaard skriver:

  Årh sikke et dejligt indlæg . Jeg kan kun være enig med dig. Man skal kunne se pigen/ kvinden under al makeup’en. Jeg er vild med dig både med naturlig makeup og uden. Du er så smuk på en dejlig naturlig måde. Tak for dig og din blog!
  KH Heidi

 9. Karin V Sørensen skriver:

  Du har altså de SMUKKESTE øjne ❤ og resten af dig er også virkelig flot ❤❤
  Tusind tak for en meget interessant artikel 😃

 10. Trine skriver:

  Har du en yndlingsfarve i læbestiften? Kh Trine

 11. Anita c skriver:

  Dejligt !!!, så kan vi slappe lidt af , og bruge make-up .. På en mere naturlig måde … TAK for råd og vejledning ❤️❤️❤️

 12. Birgitte B skriver:

  Så fedt indlæg Jo 🙂 jeg vil tilføje, at man skal passe på med for meget glimmer i øjenskyggen, hvis man som mig er lidt op i årene 😉 al det glimmer/glitter fremhæver jo rynkerne…
  Kh. Birgitte

  • Jo's skriver:

   Enig med glimmer Birgitte.. den kunne også sagtens have været på listen😉😍 Kh jo

 13. Anne R skriver:

  Virkelig enig med dig i mange af tingene.
  Og må erklære mig enig med Birgitte B mht glimmer/glitter/shimmer – det skal man virkelig være forsigtig med, hvis man har rynker, fine linier og lign.
  Apropos ældre hud, kunne du så ikke tænke dig at lave et (nyt?) indlæg om, hvordan man bedst kan lægge makeup på en sådan?
  Jeg synes, det bliver sværere og sværere med alderen (er 42), for det der klædte mig før, kan pludselig fremhæve rynker/poser/furer på ækleste vis.

  • Jo's skriver:

   Enig med at det bliver svære og svære med alderen. Jeg har allerede en video klar jeg poster senere. den er dog mere målrettet på hud, men skal nok få gå mere i dybden😍👍 Kh jo

 14. Marte N R skriver:

  Hear hear! *tommelopp*

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.