DET ER NOGET DER GÅR MIG RIGTIG MEGET PÅ!

Godmorgen Johanne… nu skal du tage din hud på og det skal være den fulddækkende helst alle 5 lag. Brynene skal være så store så nogen kunne tro at du var i familie med Brooke Shields eller bare har et brynstempel derhjemme du giver et tryk 16 ovenover hvert øje..ikke at glemme falske vipper eller 10 lag mascara. Derefter liner, øjenskygge og det skal bare være meget…Og så lige male dine kinder brune, så alle tror du er sygt smal under dine kindben og din ansigtsform ikke ligner et æble. Ikke at glemme læberne.. udover kanten med den lipliner og på med den bæbrune matte læbestift, så alle kan se du er med på moden… said no one ever!

Jeg har ret blandet meninger om socialemedier.. f.eks. bliver jeg altid så glad over at I bruger tid i mit kommentarfelt og når der lander en smiley eller nogle søde ord til et billed på Instagram♡ Det er altid positivt og mindes ikke jeg nogensinde har modtaget en kedelig kommentar… heller ikke på min Instagram eller Facebook. Men synes der er kommet mange kedelige tendenser til at folk vælger at kommenterer negativt i stedet for bare at helt undlade at kommenterer. Jeg kunne aldrig selv drømme om at kommenterer negativt på indlæg, opslag o.s.v. Det er en side af det, men hvad med det vi så deler på de online medier?! Kan der ligge noget skjult I det vi sender ud der kan opfattes  og modtages negativt?! På mine platforme har jeg en klar holdning til at jeg kan stå inde for 100 % det jeg blogger om. Jeg føler faktisk et stort ansvar som blogger og makeup artist føler hvad jeg vælger at inspirerer med og kan mærke min holdning til det jeg skriver om og viser er i tråd med hvad jeg gerne vil reprænsenterer.

Sagens kerne er nemlig den at jo mere jeg ser med på de sociale medier jo mere ser jeg også en ærgerlig tendens, hvor folk og brands på sociale medier måske ikke tænker over deres ansvar som inspirators, kendisser, influencers, youtubers, rollemodeller o.s.v. for unge kvinder og piger. Og her bliver jeg faktisk rigtig trist… for jeg kan nok skrive og forsøge at inspirerer med at vi ikke behøver at pakke os ind i makeup, når kæmpe store makeup brands viser på deres sociale medier i form af en video at du bliver smuk af at komme så mange lag af makeup i hovedet så du faktisk ikke ligner dig selv længere. Ved ikke om det er gået fra den ene yderlighed med kvindefrigørelsen i 70’erne med bare bryster og “og sådan har gud skabt mig typer” til den anden her i 2017, hvor selv mine egne drenge er bange for at nogle skal se dem i underbukser, gå i fællesbad i svømmehallen og til idræt og piger lærer at man er smuk når man har så meget makeup på så man er uigenkendelig.

Det er på alle måder bare ikke okay tendens på nogen måder og jeg synes at der skal tages meget mere ansvar. For jeg tænker på hvad det gør ved mine, dine og vores børn at de ikke skal føle sig gode nok som de ser ud. For det er det jeg synes denne sociale medie kultur gør rigtig meget.. påvirker os og vores børn negativt i den retning.

Er det kun modebranchen der altid skal have et hug?! Jeg synes ikke der forskel på om et modemagasin viser en virkelig tynd pige i deres modeserier og så til at diverse makeup brands, youtubers, bloggere, kendte osv. viser at piger og kvinder skal tage en maske på af makeup for at være “picture perfect”. Selvfølgelig kan man som voksen godt forstå at makeup også er en kunstform og man skal tage tingene lidt med et gran salt, men det er ikke nødvendigvis noget helt unge piger har tillært sig det endnu. Udover det tror jeg heller ikke drengene går fri her og kan være bekymret for at drengene lærer at opfatte piger som smukke med rigtig meget makeup på og kun med makeup på og ikke på den måde jeg synes er den rigtige måde.. at piger er smukke ligesom de er (uden makeup).

Desværre tror jeg på vi er ved at spænde lidt ben vores kommende generationer af kvinder  (og mænd) og deres egen opfattelse af hvordan man naturligt ser ud. Men jeg forsætter med at fortynde min foundation, have flere makeupfrie dage og hepper og råber højt om at vi er alle smukke indefra og ud og ikke udefra og ind.

Måske er du enig og måske er du ikke, men jeg ville virkelig gerne hører hvad du mener?

Skøn fredag til alle kvinder og piger med eller uden makeup♡

Dette indlæg blev udgivet i BEAUTY TIPS, Makeup Artist, PHOTOSESSION. Bogmærk permalinket.

13 svar til DET ER NOGET DER GÅR MIG RIGTIG MEGET PÅ!

 1. Anette Waaben skriver:

  Fordelen ved at være ung er jo netop at man kan se smuk og dejlig ud uden særlig mange virkemidler og det er synd at de unge kvinder føler de bør oversminke sig for at være perfekte.
  De solarie- eller selftansprayede unge kvinder ser unaturlige og lidt billige ud i min optik, men når jeg bliver alt for fordømmende prøver jeg at huske tilbage på hvordan jeg selv så ud….dengang i 60’erne, med MEGET sort eyeliner, lidt for mørk pudder, som kun gik til kæbekanten og meget lys, næsten hvidlig læbestift.
  Så mon ikke det alt sammen kun er en overgang i den periode, hvor man prøver at finde sig selv og sine grænser og måske er en smule usikker på sig selv og sit eget værd?

  • Jo's skriver:

   Det skulle man i hverfald synes at unge ikke behøver, men hvis man får ind med ske på sociale medier så tror jeg sagtens det kan komme til at overbevise nogen. Heldigvis var der ingen sociale medier til at påvirke os i samme grad da vi voksede op, men er sikker på at det har en påvirkning. Tænker i hvertfald det er godt at have et bagland som ung pige/kvinde til at lære en om virkeligheden i forhold til det man ser på diverse sociale platforme🤓

 2. Jeanne Corinth skriver:

  Så enige👍👍

 3. Marlene skriver:

  Hørt! Det er ærgerlig tendens at man kun skal se ud på en måde for at være ‘rigtig’.

 4. Anja Svendsen skriver:

  Kan også blive bekymret, men tænker samtidig at vi andre lavede lign. ting.
  Tror det er vigtigt at tage samtalerne om, hvad der betyder noget, lære sine børn at sortere fra og prioritere det det gør en glad.

  • Jo's skriver:

   Enig, men jeg tror forskellen er så stor i en verden med smartsphone til da jeg var ung. Påvirkningen fra TV og magasiner havde jo slet ikke samme størrelseorden, som de unge bliver præget af idag. Så helt sikkert er de samtaler meget nødvendige😊

 5. Heidi Kjeldgaard skriver:

  Jeg er SÅ enig. Og her er det så at vi forældre sjal blive gode til at forklare vores unge piger, at de ser godt ud- UDEN aLt det kunstige , at alle ligner en million med alle de mange filtre man kan lægge på et billede. Vi bør fortælle og forklare at lash extensions, kunstige negle , silikone bryster, permanent tegnede øjenbryn osv IKKE er naturligt og ikke det middel man tyer til( og slet ikke som ung pige) de HAR faste bryster og som regel fin hud og øjenbryn.

  Jeg håber min yngste datter ikke bliver så påvirket af instagrams mange opslag og youtube ligeså. De 3 store har da formået at blive sunde og fornuftige uden fuld krigsmaling men netop “lidt men godt” ….

  • Jo's skriver:

   Jeg tror også det største ansvar ligger hos os forældre, men jeg gad godt at store og mindre indflydelsesrige på sociale medier også tog lidt ansvar hvad de lægger ud🤓🌸

 6. Birgitte skriver:

  Jeg har ikke nogle døtre og de piger, jeg har i min omgangskreds er nok lidt atypiske. De er ikke særlig meget ‘make-up’ede’. Jeg er enig med dine pointer, men jeg tænker også, at ungdommen er der, hvor man prøver en masse af. Jeg selv gik med blå øjenskygge og blå mascara + bruncreme i 9. klasse og det så da ikke særlig heldigt ud 😉 så jeg har faktisk tiltro til, at en del af de unge kvinder nok skal vokse op og få et mere naturligt forhold til hvordan man ser ud. Knus Birgitte

  • Jo's skriver:

   Man kan i hverfald have lov at håbe, men tænker at det bare ikke var det samme da vi experimenterede med makeup da vi var unge, fordi vi netop ikke var præget af sociale medier som har sådan en stor indflydelse på unge i dag. Kh jo💕

 7. K skriver:

  Du og din blog er så inspirerende 🙂 Tak!
  Jeg er helt med på den naturlige makeup, og det efterlever jeg hver dag. Men hvad gør man egentligt ved acne? Jeg har så urenheder, som jeg dækker efter bedste evne. Har du et par tips? Tak

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.