DETTE VIL JEG ALDRIG LYVE OM!

Alder er en sjov én.. på mange måder er jeg glad for min alder og den erfaring jeg heraf har fået med mig og der hvor jeg generelt er i mit liv. På nogle områder synes jeg også at alderen klæder mit ansigt rigtig godt. Men der ting der som sætter sig hurtigere i ansigtet nu end for bare 10 år siden.

De sidste to år for mig har indeholdt meget stress, sygdom og sorg. Så udover disse ting selvfølgelig sætter sig fast i den mentale bagage.. har de især også sat deres spor i mit ansigt. Det er der intet unaturligt i, men den spændstighed min hud havde er væk, så nu er det mere kontant afregning i form af bekymringsrynker og et meget mere træt udseende, når livet mærkes ekstra hårdt. Og det er selvfølgelig okay at man kan se man har levet, men indrømmer at jeg også er både forfængelig og fordomsfuld selvom det til tider kan være svært at stå ved.

Jeg har længe overvejet om kosmetisk skønhedspleje har været noget for mig. For helt ærlig så påvirker det mig at jeg er kommet til at se træt ud uden at jeg nødvendigvis er det. Jeg har nemlig selv nogle fordomme omkring området og en angst for at komme ligne dem der ikke rigtig efter min mening er stoppet i tide eller i hvertfald ikke har kunne skelne mellem naturligt eller “way too much”. For jeg vil ikke ligne én på samlebåndet af kvinder som ændre deres naturlige ansigtsudtryk og det har på mange måder skræmt mig. For hvad hvis jeg ikke selv ikke kan sætte grænsen her mellem en opfrisker og et mimikløst ansigt med den ubevægelige overlæbe, kinaøjnene og uden alle de smukke vandrette rynker man får når man griner og smiler. Mine egne og andres fordommene om ikke at stå ved den man og bare være tilfreds med det man nu engang har. Som jeg selv mener er vigtigt at kunne.

Men hvem bestemmer egentlig hvad der er rigtigt og forkert eller for lidt eller for meget? Det gør vi lidt i fællesskab når vi peger fingre af andre og på lidt forhånende vis gør os til dommere og meget bedre mennesker fordi vi netop ikke har fået fixet noget. Det er her vi kvinder bliver lidt kvinder når de er værst og vi slår hårdt ned med fornedrende kommentarer om at “se lige hvor meget hun har fået lavet” osv. Vi rotter os sammen og er netop med til at skabe et tabu og en kultur over at man netop ikke tør stå helt ved sig selv. Der bliver lagt en skam henover over at “få noget gjort” fordi vi kvinder dømmer hinanden alt for hårdt i dette aspekt. Og min fornuft siger mig jo helt klart “so fucking what” hvis hun (eller ham) har fået lavet det ene eller andet. Det gør jo ikke mig noget.

Min gode veninde har både fået lavet bryster, rettet tænder og fået Botox om hun havde brug for det er jo i virkelighed slet ikke noget med mig eller min mening at gøre. Jeg holder nemlig så meget af hende alligevel, så hvad hun tager af valg ændrer jo på intet af det som jeg kan lide ved hende som mennesker. Det er jo i virkeligheden ret simpelt og til at forstå i denne kontekst. Men kendte jeg hende ikke kunne det være jeg ville kigge på hende anderledes. Hvilket jo så i sidste ende er mig der dømmer helt forkert. Derfor vælger mange jo netop ikke at sige de får lavet noget af frygt for kvindepøblens fordømmende blikke.

Denne kultur og det tabu vil jeg prøve gerne være med til at skubbe lidt til, så vi som kvinder står sammen og ikke istedet bryder hinanden ned. Over noget der i virkeligheden er ret grundlæggende at føle som mennesker.. egenomsorg. At ville være den bedste udgave af sig selv og gøre noget ud af sig selv hvad dette må indebære for os hver især. For nogle er det at have de microbladed bryn, kunstige vipper og en overlæbe med et svung, for andre er det at komme en farverig læbestift på, dyrke motion eller gå i spa og forkæle sig selv. Jeg kan nævne masser af ting mennesker gør for dem selv og vil understrege egenomsorg er vigtigt.. det er plejen af os selv og absolut yderst vigtig at bevare også når man er 90 år. Giver man op på den konto giver man faktisk op på noget meget vigtigt omkring os selv.

Jeg har taget en beslutning om at hvis jeg skulle have fixet noget så vil jeg være ærlig omkring det og stå ved det. Og selvfølgelig også dele det på bloggen. Jeg vil ikke være én af dem som ikke tør tale om det i frygt for hvordan andre vil dømme én og jeg vil også gerne vise at man nødvendigvis ikke behøver så meget for at fjerne gængse træthedstegn. Så jeg kaster mig ud i Botox og filler i meget kyndige hænder og deler selvfølgelig resultatet her på bloggen.

Jeg er ret nysgerrig for at vide hvad du synes om kosmetiks skønhedspleje.. har du overvejet behandling eller har du fået lavet noget? Og har du ligesom mig også har nogle fordomme?

Dette indlæg blev udgivet i BEAUTY TIPS, Botox & Fillers. Bogmærk permalinket.

16 svar til DETTE VIL JEG ALDRIG LYVE OM!

 1. Anette Waaben skriver:

  Hvis jeg havde råd til det var der mange forskønnende indgreb og midler jeg kunne tænke mig at få lavet. Både i ansigtet og på kroppen. Så jeg forstår fuldt ud dem, der får fyldt, løftet, glattet og strammet.
  Det jeg ikke forstår er at nogen kvinder får løftet og fyldt så meget på i ansigtet at de mister al mimik og læberne bliver så puffede at de ikke kan tale normalt.

  • Jo's skriver:

   Der er også mange ting jeg gerne vil have lavet, men pris selvfølgelig spiller en rolle. Dog har jeg også fundet ud af i denne betænknings-proces at jeg heller ikke har lyst til at lave noget om på mig selv som vil ændre mit ansigts udtryk eller som laver en vedvarende ændring💕

 2. Kirsti skriver:

  Syntes det er helt ok at få rettet på ting man er utilfreds med, det er helt op til en selv.
  Så længe det ser naturligt ud. Men kan så ikke forstå dem der overdriver og at de ikke selv kan se at det ikke er pænt at rande rundt med en “anderumpe” på munden og et dukke lignende udseende helt uden mimik.

  • Jo's skriver:

   Jeg tror det der måske kan være er at de ikke længere ser deres ægte spejlbillede. Lidt ligesom folk der begynder at overdrive træning eller sågar folk der lider af spiseforstyrrelser. De miste den naturlige håndbremse og det er vigtigt for mig inden denne beslutning at jeg nu allerede har aftalt grænsen med mig selv forinden… for ellers kunne det måske også sagtens tage overhånd for mig⭐️🌸

 3. J skriver:

  Jeg har aldrig selv haft det i mine overvejelser, selvom det er ting, jeg er utilfreds med.
  Egentligt tror jeg ikke, at jeg har noget imod at folk vælger at få ordnet diverse ting, men på den anden side forstår jeg heller ikke de mennesker, der får lavet så meget, at de ligner Barbiedukker eller det, der er værre. Jeg kan godt tænke at de trænger til et realitetstjek, men hvis de selv synes at alt er super, så er det også super for mig 😀

  • Jo's skriver:

   Jeg tror virkelig det stikker helt afsted for nogle, hvilket er lidt synd for mange af de kvinder (og mænd) behøver helt sikkert slet ikke at få lavet alle det ting de får gjort. Men tror faktisk også det på en måde er blevet en stil for nogle piger. Med trutmund, perfekte bryn, extensions og kunstige vipper uden at det skal lyde alt for stereotype. Det vigtigste er at man selv er glad og tilfreds😊✨💕

 4. Anna skriver:

  Tak for et godt blogindlæg og spændende at følge dig! Da jeg går op i økologi og sundhed tør jeg ikke selv bruge Botox (Botox er et af verdens giftigste stoffer, og der skal ifølge Illustreret Videnskab kun 500 gram botox til at slå hele verdens befolkning ihjel). Men med års mellemrum har jeg brugt Restylane med godt og naturligt resultat. Så har jeg fået løftet øjenlåg (spurgte dig den anden dag om et godt makeup-råd og det virker 😊). Jeg får en specialudgave hjem på 0,025% A-vitaminsyre Creme og den blander jeg op med lidt fugtighedscreme og bruger 2 gange om ugen med rigtigt godt resultat. Jeg tror ikke at jeg går længere end til de 3 ting, men jeg har ingen fordomme overfor andre der går længere. Det er dog ærgerligt når kosmetiske indgreb og behandlinger går galt og skæmmer udseende, fx som for Medina der har fået for meget fyld i læberne. God weekend fra Anna

  • Jo's skriver:

   Så dejligt du har lyst til at følge med… tusinde tak for det💕🙏 Og godt at tipsene virker👍😃 Botox eller filler synes jeg for mig begge har været en stor overvejelse. Min mor har altid haft meget kraftige 11 taller mellem brynene og det er der mine rynker mellem brynene er ved at blive. Her er filler ikke længere nok. Jeg ved godt Botox er noget krads noget som man bruger som medicin til forskellige muskellidelser.. bl.a. børn med spastiske lammelser, problemer med inkontinens og meget mere. Og jeg ved også det er et gennemtestet lægemiddel.. tror det også er yderst vigtigt at man har 100 % tillid til sin behandler.. det er ikke noget som jeg personligt ville turde at tage til en “get together” med veninderne hvor man betaler en eller anden læge sort for lige at blive botoxet for sorte penge. Hvilket jo så også er uden forkonsultation😁😱 Skøn weekend til dig✨🌸

 5. Eva skriver:

  Jeg faldt over den her serie “forstadsfruer” el noget i den stil og kom til at se hele afsnittet…blev grebet af alt det der kvindesladder og mistænksomhed. Tror nu nok meget er aftalt, but ligemeget det er urelevant. Men man så Tina Lund være inde for at få botox imellem og lige over øjnene, og dem der skulle lave det synes selv det havde fået lavet deres meget meget naturligt. Men hun blev skræmt, for de fik ikke rynker ml brynene når de (prøvede at) rynkede brynene! Wow da gik det op for mig hvor åndssvagt det meget hurtigt kan se ud. Og mange af dem har de her kæmpelæber 🤢
  For mig må folk gøre hvad de vil. Jeg er selv simpelthen for fedtet til at lægge 3.000 for restylane el andet, og så varer det kun 1,5 år. Måske det ændrer sig hvis jeg får sådan en rigtig kongerynke der suger al opmærksomhed. For jeg bruger da nok omkring 1000 pr måned på cremer og makeup alligevel så hvorfor ikke på noget m en mere dokumenteret effekt. Det bliver absolut spændende at se dit resultat – sikker på du aldrig kommer til at overtoxe. Og Johanne, gerne en meget præcis angivelse af hvor du har fået det lagt, hvor meget. Hvem og pris også. Altså den pris vi skal give 😊

  • Jo's skriver:

   Jeg har aldrig set programmet, men har hørt det omtalt (er for nærig til til de betalte kanaler😅😉). Enig med dig om at det kan se fjollet ud og er også selv spændt. Jeg tænker samtidig at rulle med en needle roller på 11 tallene imens Botoxen får musklen til at slappe af.. men håber selvfølgelig ikke jeg kommer til at se mærkelig ud.. har dog heldigvis pandehår der kan dække det hvis det er og så er det heldigvis ikke for evigt botox varer. Ellers havde jeg slet ikke gjort det.. så ville jeg ikke turde tage den chance😳
   Enig.. det er mange penge, men kan jeg holde mine 11 taller nede på den pæne måde, vil jeg nok gøre det igen. Jeg er dog ret spændt med en lille portion skepsis om jeg bliver glad for resultatet. Så det bliver også en test for mig selv (og måske nogle af jer andre) om jeg kan overbevises om det er noget for mig fremadrettet. Skal nok svarer på alle spørgsmålene i et indlæg om et par uger😊💕

 6. Rikke skriver:

  Jeg har (også) en bekymringsrynke mellem øjenbrynene – sådan én som gør at mine børn spørger “hvorfor er du sur mor?” 🙈 Dén vil jeg SÅ gerne have tryllet væk, men jeg har endnu ikke gjort noget ved det. Ikke fordi jeg er bange for selve indgrebet og egentlig heller ikke fordi prisen skræmmer mig, men fordi jeg har ventet på at en af mine veninder ville få det gjort, så jeg kunne få et ærligt billede af hvordan det kommer til at se ud 😄
  Så jeg er vildt glad for at du kaster dig ud i det, for du er jo også nærmest en veninde og jeg stoler 100 % på din mening/holdning når det kommer til makeup/hudpleje.
  Så herfra skal der lyde et stort YAY for at du kaster dig ud i det og er villig til at dele med os, dine virtuelle veninder – TAK! ❤️
  Kh Rixsen

  • Jo's skriver:

   Hvis du spørger mig så er den rynke mellem brynene den værste, for man ser nemlig træt og sur ud.. hvilket man jo slet ikke er (i hvertfald ikke hele tiden😜), men det løfter jo ikke ligefrem én hvis det er det andre opfatter ud fra ens afslappet udtryk i ansigtet. Og vi er så meget blogveninder .. du og jeg❤️😃 Jeg synes dog det er virkelig grænseoverskridende at lægge ud i cyberspace med fare for at man bliver til grin, men det opvejer selvfølgelig også at kunne modbevise mine egne holdninger og fordomme… også overfor andre der har det på samme måde som jeg… så “here goes”… knus jo💕

 7. Salli skriver:

  Jeg fik fjernet 1,5 cm på hvert øjenlåg tidligere på året, og det er uden sammenligning det bedste jeg nogensinde har gjort for mig selv i den afdeling.
  Pludselig kan jeg se min øjenmakeup igen. Der udover har den mindskede spænding og en dermarulle gjort (det er muligt at det er noget jeg bilder mig ind) at mine bekymrings rynker mellem brynene er blevet mindre.
  Jeg har overvejet et lille brynlyft med botox, som prikken over i’et – men er bange for at komme til at se kronisk overrasket ud.
  Jeg glæder mig til at se dine resultater – tak fordi du deler ❤️
  Kh Salli

  • Jo's skriver:

   Jeg tror og håber på at man kan lave et naturligt udtryk med Botox.. ellers ville jeg aldrig underkaste mig forsøget😜 Og tror faktisk mange har den holdning. Jeg er jo en naturlig pige (synes jeg i hvertfald selv😜) og ville aldrig gøre det her hvis jeg ikke med garanti vidste at det også ville være slutresultatet… selvom jeg dog alligevel har en lille portion skepsis mod alt der ikke er naturligt.En øjenlågsoperation kan virkelig bare så meget.. det vil jeg heller aldrig fornægte mig selv, når mine øjenlåg når den tid. Jeg er i øvrigt spændt på spændingen i panden som jeg bilder mig selv har og kan mærke… og den spænding letter med botox.. vi får ses❤️

 8. Birgitte B skriver:

  Uh det er et spændende indlæg, du har skrevet kære Jo. Personligt tør jeg ikke nogle af de ting. Jeg er desuden panisk angst for nåle og indgreb. Økonomisk vil jeg heller ikke prioritere det. Plus jeg har svært ved at vurdere, hvilket signal det sender til mine børn…
  Jeg forstår dog absolut godt dem der gerne vil 🙂 alt i alt er det jo et meget individuelt valg og hvem skal også diktere, hvad der er smukt… Håber du finder en god løsning for dig.

  • Jo's skriver:

   Forstå dig udenmærket og så godt du nævner det med børn. For de er faktisk de eneste at jeg føler at det er ok ikke at sige det til. Det kan de jo slet ikke forstå og skal heller ikke❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.